WattPad'in doğal reklam teklifi Marka Hikayeleri artık Türkiye'de

WattPad'in doğal reklam teklifi Marka Hikayeleri artık Türkiye'de

Dünya genelinde 40 milyon kullanıcısıyla yazarlar için en popüler sosyal ağlardan biri olan WattPad, geçtiğimiz Temmuz ayında Marka Hikayeleri'ni duyurmuştu. 2006 yılında kurulan WattPad'in o güne kadar geliştirdiği en önemli gelir modeli olma özelliğindeki Marka Hikayeleri sonunda Türkiye'ye açıldı.

Marka Hikayeleri tahmin edebileceğiniz gibi bir doğal reklam teklifi. Mobil ve reklam engelleyicilerin yükselişiyle birlikte WattPad'in okumayı seven düşünüldüğünde platform için doğru bir seçim gibi görünüyor. Marka Hikayeleri için bugüne kadar Samsung, Mondelez, Unilever, Coca-Cola, 20th Century Fox gibi markalarla iş birliği yapan Wattpad'in kullanıcıları platformdaki sponsorlu içeriklerde 100 milyon dakikadan fazla zaman geçirmiş bugüne kadar.

3 milyon aylık kullanıcısıyla WattPad'in en popüler olduğu üçüncü ülke konumundaki Türkiye'de özel reklam ortağı olarak Netcommedya'yı seçen şirket böylelikle yerel markalara ulaşmayı amaçlıyor. WattPad Marka Hikayeleri'yle doğal reklam alanında iddialı bir oyuncu olarak da beliriyor. Zira kurucu ortağı ve CEO'su Allen Lau, "Wattpad Türkiye’de artan bir hızla büyüyor; okuyucular platformda ayda 400 milyon dakika geçiriyor. Bu tür bir etkileşim, her pazarlamacının rüyasıdır” diyor.

WattPad markaların doğal reklamlarını Derlenmiş Okuma Listeleri, Komisyonlu İçerik, Kitle Kaynaklı Katılım olmak üzere üç farklı formatta hazırlamalarına izin veriyor. Bununla birlikte doğal reklamların görünürlüğünü arttıran uygulamalarıyla bu teklifini güçlendiriyor.

WattPad'in bizimle paylaştığı infografik Türkiye'deki güncel verilerini içeriyor.

wattpad

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.