Samsung'dan ikisi bir arada bilgisayar: Notebook 9 Spin

Samsung'dan ikisi bir arada bilgisayar: Notebook 9 Spin

Dizüstü bilgisayar pazarında bu yılın trendi, melez bir ırk olan ikisi bir arada (all-in-one) bilgisayarlardan yana yükseliyor. Bu gelişmede, tabletler de düşünülerek tasarlanan Windows 10'un payı büyük. Windows 10 konusunda en başarılı bilgisayarlar yazımızda verdiğimiz örneklerden bazıları tablet ve bilgisayar görevini üstleniyor. Özünde bilgisayar olup tabletmişçesine hareket edenlerin yanında, karakterinde tablet yanı ağır basan ikisi bir arada cihazlar da yok değil. Samsung, her iki taraf için de modeller geliştiriyor. Şirketin geçen yıl sonu duyurduğu Tab Pro S iyi bir örnek olarak duruyor. Hem Windows 10'lu hem takılabilir klavyeli, hem tablet hem PC.

Notebook 9 Spin3

13,3 inçlik QHD dokunmatik ekranlı

Samsung'un sonbaharda duyurduğu ve öve öve bitiremediği, Ativ serisinin devamı niteliğinde olan ultra taşınabilir özellikli bilgisayarı Notebook 9 Spin satışa sunuldu. 360 derece dönebilen 13,3 inçlik ekranı 3200x1800 çözünürlük sunuyor. Etkileyici bir tasarıma sahip olduğunu kabul etmeliyim. Ekranının dokunmatik olması, Windows 10'un hakkını vermek adına önemli. Ekranı dokunmatik olmayan dizüstü PC (bilhassa Ultrabook) çıkmamalı artık. Apple'ın da yeni çıkacak MacBook'larında dokunmatik ekran özelliğini gündeme alması gerekiyor diye düşünüyorum, her ne kadar touchpad'i oldukça başarılı olsa da... Bunu ayrı bir yazı konusu olarak kenara alalım ve asıl konumuza dönelim.

Notebook 9 Spin2

Sık seyahat edenler için ideal

Samsung, hem Ultrabook standartlarında, hem de kendi "ultra taşınabilir" standartlarında modeller çıkarıyor yıllardır. Metal kaplamalı ve performansla birlikte soğutma konusunda da başarılı modellerini gördük. Fakat genç kullanıcı sayısı artarken, tasarım olarak beklentiler de değişiyor. Samsung da bunu görmüş olacak ki, geçtiğimiz yıl pek çok ürün grubunda tasarım anlayışını elden geçirdi. Yeni bilgisayarlarında kasa olarak yine metal malzeme tercih edilse de, görünüm farklılaştırılmış. Yeni modelin boyası o kadar koyu bir mavi ki, siyah olduğu yönünde görüşler de var.

Üstelik Spin çok ince! 14,99 mm'lik makine 1,3 kg ağırlığa sahip. 2W gücünde iki hoparlörün bulunduğu Notebook 9 Spin'de Intel Core i7-6500U işlemci kullanılmış. Grafik performansının arkasında da Intel HD Graphics 520 bulunuyor. 256 GB'lık SSD'yle gelen Spin, 8GB RAM taşıyor. USB Type-C desteği, arka aydınlatmalı klavye, Hızlı Şarj, 7,3 saat pil süresi, HD web kamera, microSD okuyucu ve HDMI desteğini de diğer öne çıkan özellikler olarak sayabiliriz.

Sık seyahat edenlerin satın alma listesinde seçenekler arasına alabileceği Samsung Notebook 9 Spin'in Avrupa ve Türkiye fiyatı henüz açıklanmadı. Ürün BestBuy'da 1299 dolar fiyat etiketiyle satışa sunuldu.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.