Amazon yeni e-kitap okuyucusu Kindle Oasis'i tanıttı

Amazon yeni e-kitap okuyucusu Kindle Oasis'i tanıttı

Amazon merakla beklenen yeni nesil e-kitap okuyucusu Kindle Oasis'i tanıttı. Bugüne kadar üretilen en iyi e-kitap okuyucu olarak nitelenen Kindle Oasis sadeliği ve ileri teknik özellikleri birleştirmesiyle dikkat çekiyor. Bugünden itibaren ön satışa sunulan cihazın fiyatı da 290 dolar.

Amazon'un bir önceki e-kitap okuyucusu Kindle Voyage'a göre 69 dolar daha pahalı olan Kindle Oasis bugüne kadar üretilen en ince Kindle olma özelliğinde. 3.4 mm kalınlığındaki cihaz yalnızca 130 gram ağırlığında. Selefleri gibi 300 ppi ekran derinliğine sahip Oasis, yüzde 60 oranında daha fazla LED aydınlatması içeriyor.

kindle oasis2

Şarj özellikli deri kılıfla kullanmanız gereken cihazın şarj ömrü ise kılıfla birlikte aylara çıkıyor. Amazon'un iddiası cihazın 20 ay boyunca stand-by modunda bekleyebildiği. Deri kılıflar kırmızı, siyah ve kahverengi olmak üzere üç farklı renk seçeneğiyle sunuluyor. Cihaz şarja takıldığında kılıfla birlikte şarj olurken, bağımsız kullanıldığında önce kılıfından güç tüketmeye başlıyor.

Teknik özellikleri ve deri kılıfıyla Kindle'ın kağıda en çok yaklaştığı an olarak düşünebileceğimiz Kindle Oasis, Amazon'un tüm e-kitap okuyucuları arasında en pahalısı. Beklenin aksine su geçirmez de değil. Piyasada uygun fiyatlı e-kitap okuyucularının çoğalması Amazon'u rakiplerinden bu şekilde ayrıştıracak bir adım atmaya yöneltmiş gibi görünüyor.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.