Ticketmaster Facebook üzerinden bilet satışına başlıyor

Ticketmaster Facebook üzerinden bilet satışına başlıyor

Facebook üzerinden etkinlikler için bilet satışının mümkün olacağını geçtiğimiz yıl sonundan bu yana duyuyoruz. Şirketin Sayfalar üzerinden alışveriş yapmayı mümkün hale getiren mobil ticaret açılımından sonra, kullanıcılarının Facebook'tan ayrılmadan bilet satın almasının da önü açılıyor.

Dünyanın en büyük biletleme şirketlerinden Ticketmaster önümüzdeki haftalarda Facebook üzerinden bilet satışına başlıyor. Gelişmeyi Buzzfeed'e doğrulayan Ticketmaster Başkan Yardımcısı Dan Armstrong Facebook üzerinden canlı müzik ve diğer etkinlikler için bilet satışına Nisan ayı bitmeden başlayacaklarını söylüyor.

Facebook tarafından yapılan açıklamada ise söz konusu bilet alışverişlerinden Facebook'un komisyon almayacağını anlıyoruz. Bununla birlikte Facebook, Ticketmaster ile yaptığına benzer entegrasyonları önümüzdeki dönemde farklı şirketlerle de yapabilir. İlk etapta etkisi sınırlı olması beklenen bilet satışının bir süre sonra Ticketmaster'ın hizmet verdiği tüm pazarlara açılması işin rengini değiştirebilir. Facebook Messenger üzerinden chat bot'larla bilet almak da elbette mümkün olabilir.

Türkiye'de Biletix Ticketmaster ağındaki şirketlerden biri.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.