Tesla, Model X'lerin koltuklarındaki hatadan dolayı 2 bin 700 aracı geri çağırdı

Tesla, Model X'lerin koltuklarındaki hatadan dolayı 2 bin 700 aracı geri çağırdı

Tesla 26 Mart öncesi üretilen SUV sınıfındaki otomobili Model X'lerin koltuğundaki bir üretim hatasından dolayı 2 bin 700 0tomobili geri çağırdığını duyurdu. Müşterilere konuyla ilgili e-posta atılarak düzeltmenin yapılması için araçlarını servise getirmeleri istendi.

Model X'lerde ortaya çıkan üretim hatası otomobilin üçüncü sırada bulunan koltuklarının olması gereken ölçülerden farklı olarak konumlandırılmış olması. Tesla söz konusu hataya sahip otomobillerdeki sorun giderilinceye kadar hiçbir yolcunun üçüncü sıra koltuklarda oturmaması konusunda uyarıda bulunmuş. Bunun sebebi olarak da söz konusu bir kazada üçüncü sırada bulunan yolcuların etkilenebileceği.

Şirket açıklamanın devamında ortaya çıkan hatanın üretim planlarını etkilemeyeceğini aynı zamanda şirkete ekonomik olarak da zarar vermeyeceğinin altını çizmiş. Mevcut hataya sahip bir otomobilin birkaç saat içerisinde düzeltileceğini bununla birlikte 1 hafta içerisinde de tüm hatalı otomobilleri düzeltmeyi planladıklarını açıklamış.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.