iyzico üçüncü yılında her ay ortalama 400 yeni iş yerini sistemine dahil etti

iyzico üçüncü yılında her ay ortalama 400 yeni iş yerini sistemine dahil etti

Türkiye'nin en iddialı online ödeme girişimlerinden iyzico, üçüncü yılını geride bırakıyor. 2013 yılında Barbaros Özbugutu ve Tahsin Isin tarafından kurulan iyzico, bugün 50 kişilik bir ekiple çalışıyor ve  hızla büyümeye devam ediyor. Girişimin üçüncü yılı sonunda paylaştığı verilere göre iyzico her ay ortalama 400 yeni iş yerini sistemine dahil ediyor. Kıyas için geçtiğimiz yıl bu sayı 200 olarak açıklanmıştı.

Son bir yılda ortalama işlem sayısını yüzde 500 oranında arttırdığını söyleyen iyzico'nun ortalama işlem hacmi açısından yıllık ortalama büyüme oranı ise yüzde 900. Bunda üye iş yerleriyle birlikte ödeme alt yapısının farklı ödeme yöntemlerine entegrasyonu ve pazar taleplerine cevap verebilmesi önemli bir paya sahip. iyzico bugün Türliye'den 14 farklı banka ve ödeme yöntemiyle entegre. Müşteri taleplerine göre  ödeme altyapısına da son bir yıl da 27 farklı yeni özellik eklendi.

Bundan yaklaşık bir yıl önce IFC liderliğinde 16 milyon TL yatırım alan iyzico, üçüncü yılına ait planları arasında yurt dışı açılımını da sayıyordu. Geçen sürede bu planını İran açılımıyla gerçekleştiren iyzico'nun bu hamlesi pazara açılan ilk yurt dışı menşeili online ödeme sistemi olmasıyla çok konuşuldu. iyzico, geçtiğimiz Şubat ayında gerçekleşen atılımla, İran’da yıllık 20,5 milyar dolarlık online ödeme işleminin yapıldığı Shetab platformuna dahil olan 231 milyon banka kartını sistemine entegre etti.

Peki bundan sonra? Bu başarılarının iyzico'nun dördüncü yılında hedef yükseltmesini sağladığını söyleyen iyzico CEO'su Barbaros Özbugutu, yaptığı açıklamada  "Hızlı ve kararlı büyümemiz dördüncü yılımızda da devam edecek. Türkiye’de ödeme sistemleri alanında öncü ve yenlilikçi konumumuzu koruyarak, bölgemizde de ödeme sistemi şampiyonu olma yolunda emin adımlarla ilerlemeyi sürdüreceğiz. Ülkeler arası ödemelerin daha kolay yapılmasını sağlayacak ve Türkiye’deki şirketlerin yurt dışına satış yapabilmelerini kolaylaştıracak çözümler üzerine odaklanmaya devam edeceğiz” diyor.

iyzico'nun üç yılını özetleyen infografiğini aşağıda görebilirsiniz:

iyzico-3yil-infografik

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.