Google'ın iki ayaklı yeni robotuna ait ilk video ortaya çıktı

Google'ın iki ayaklı yeni robotuna ait ilk video ortaya çıktı

Alphabet-X-SCHAFT-robotAlphabet X'in sahip olduğu (Alphabet'in deneysel teknolojik çalışmalar yaptığı alt şirketi) SCHAFT tarafından geliştirilen iki ayaklı, üstün özelliklere sahip robota dair ilk video ortaya çıktı.

Alphabet'in 2013 yılında satın aldığı robotik alanlarda çalışmalar yapan SCHAFT üzerinde çalıştığı iki ayaklı robota dair ilk bilgileri Japonya'da düzenlenen New Economic Summit 2016 konferansında verdi. Android'in kurucusu olan ve Google'ın mobilden sorumlu eski başkan yardımcısı olan Andy Rubin yeni robotla ilgili bilgileri veren ilk kişi oldu. Andy Rubin'in sunum esnasında gösterdiği bir video ise bir katılımcı tarafından videoya alınarak Youtube'a yüklenmiş.

Şirketin yeni robotu gelişmiş bir denge sistemine sahip. Videoda görüldüğü kadarıyla bir stadyumda merdivenleri insansı bir şekilde çıkabiliyor, ayağının altına bir engel koyulduğunda dengesini tekrar sağlayarak doğru pozisyona geliyor. Hatta üzerinde yiyecekler olan bir tepsiyi düşürmeden merdivenlerden inip çıkabiliyor. Alphabet X ise robotun henüz geliştirilme aşamasında olduğunu bu yüzden şu anda detaylı bir açıklama yapılamayacağını belirtmiş. Aşağıda yer alan videoda robotun yeteneklerine daha yakından tanık olabilirsiniz.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.