Verizon ve Google, Yahoo'nun satışı için teklif verecek

Verizon ve Google, Yahoo'nun satışı için teklif verecek

Yahoo'nun satışı yakın olabilir. Potansiyel alıcılarla paylaştığı belirtilen notlara göre Yahoo'nun durumu hiç iç açıcı değil. 2016 yılında gelirlerinin yüzde 20'ye varan oranlarda düşmesi beklenen Yahoo'nun potansiyel alıcıları arasında iki isim öne çıkıyor: Verizon ve Google.

Konuya yakın kaynakların farklı yayınlara verdiği bilgiler potansiyel alıcılar arasında en yakın adayın Verizon olduğuna işaret ediyor. Yaklaşık bir yıl önce AOL'i 4.4 milyar dolara satın alan Verizon, Bloomberg'in haberine göre, önümüzdeki hafta ilk teklifini iletecek. Yahoo'nun web birimi için ilk teklif sürecinin 11 Nisan'da kapanması bekleniyor. Verizon'ın teklifte Yahoo Japonya hisselerine talip olacağı da notlar arasında.

Verizon'ın planının Yahoo ve AOL'i birleştirmek olduğu iddia ediliyor. Buna göre Verizon Yahoo'yu satın alması durumunda, Yahoo CEO'su Marissa Mayer'in yerine AOL CEO'su Tim Armstrong ve Verizon'ın bugünkü başkan yardımısı Marni Walden'ı getirecek.

Yahoo için üç bankayla birlikte çalıştığı söylenen Verizon kadar sıcak olmasa da teklife yakın olan bir diğer isim de Google ancak bu konuda daha fazla detay paylaşılmıyor.

Bugüne kadar Microsoft başta olmak üzere AT&T, Comcast, SoftBank, Time ve TPG Yahoo'nun satışında potansiyel alıcılar olarak bahsedilen isimler arasında yer almıştı.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.