Restoran rezervasyon uygulaması Reserve, 5'inci satın almasında Dash'i bünyesine kattı

Restoran rezervasyon uygulaması Reserve, 5'inci satın almasında Dash'i bünyesine kattı

Kapıya teslim yeme-içme girişimleri hızla büyürken restoran rezervasyonuna odaklanan girişimlerin boş durduğu da söylenemez. Bu alandaki uygulamalardan biri olan Reserve.com, hem yeni bir yatırım aldığını hem de ödeme sistemleri girişimi Dash'ı satın aldığını duyurdu.

Daha önce Caerus Ventures, Great Oaks Venture Capital ve New York Angels tarafından 7 milyon dolar alan Reserve.com'un yeni 'stratejik' yatırımı Diageo Technology Ventures'dan gelmiş. Yatırım tutarı açıklanmıyor ama stratejik sıfatını bizzat Reserve'nin kullandığını paylaşalım. Zira DTV, Johnnie Walker, Smirnoff ve Guinness gibi ünlü içki markalarının çatı şirketi olan Diageo'nun alt şirketi olarak yatırımlar yapıyor.

Bu satın alma Reserve'nin Micros ve Aloha gibi satış noktası sistemleriyle entegre çalışmasını ve daha akıcı bir ödeme deneyimi sunmasını sağlayacak. Belki de en önemlisi Reserve, Dash sayesinde daha fazla işlem verisine sahip olacak. Bununla beraber de Reserve kullanıcılarına daha başarılı yemek önerileri yapılabilecek.

Reserve-rezervasyon-uygulamasi

Reserve'nin bu alanda isabetli ve erken satın almaların yapmanın önemine inandığını söylemek sanırım yanlış olmaz. Çünkü New York merkezli şirket Dash satın almasıyla 5. satın almasını gerçekleştirmiş. Bunlardan üçü de New York merkezli restoran teknolojileri girişimleri imiş.

Bu yatırımın ve satın almanın hem yeme-içme hem de ödeme sistemleri dikeyinde önemli olduğunu belirtmek gerek. Türkiye'de de bu alanda küçük satın almaların gerçekleşmesi gerektiğini söyleyebilirdim fakat pazarda satın alınacak yeni girişimler var mı? sorusunu da cevaplayabilmem gerekirdi...

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.