Hisseli Harikalar'ın AquaBooth su altı fotoğraf kabini yazın eğlencesi olmaya aday

Hisseli Harikalar'ın AquaBooth su altı fotoğraf kabini yazın eğlencesi olmaya aday

Dünyanın ilk bağımsız su altı fotoğraf kabinini ürettiğini söyleyen Hisseli Harikalar bir teknoloji startup'ı değil. 2006 yılında kurulan dijital ajansın denizde ve havuzda bir etkileşim alanı oluşturmak amacıyla başladığı AquaBooth projesi, başlı başına akıllı bir ürün haline gelip önümüzdeki yıldan itibaren dünyaya açılıyor.

2014 yılında Hisseli Harikalar’ın kreatif ekibinden çıkan fikir, ekipteki mühendis ve tasarımcılarla projelendirilip 2015 yılında patentlendi. Yaklaşık 20 ayda 6 farklı prototiple çalışılarak geliştirilen ürünün gövde tasarımından yazılımına tüm parçaları ekip tarafından geliştirilmiş. İlk prototipler için geçtiğimiz Temmuz'da ayında Çeşme Flyinn Beach’te iki ay süren pilot bir operasyon düzenleyen ekip,  bu sürede günde ortalama 300 farklı kişi tarafından bin 100 sualtı fotoğrafı çekildiğini belirtiyor. Bu fotoğrafların yüzde 20'si anında satışa dönerek basılmış ve paylaşılmış.

aquabooth2

AquaBooth'un bu ay sonundan itibaren kullanıcıyla buluşmaya hazır olacak son versiyonunun ise  bulut tabanlı ve mobil cihazlara entegre olarak çalışabildiğini söylüyor ekip. Sahilde bir kuruluma ihtiyaç duymadan kullanılan bu fotoğraf kabiniyle kullanıcı kendi başına etkileşime geçebiliyor. Ürün hem denizde hem de havuzda herhangi bir yere sıkı sıkıya sabitlenmeden konumlandırılıyor.

Wi-Fi ve geniş bant internet bağlantısı seçeneğiyle gelen AquaBooth ile çektiğiniz fotoğrafları sosyal ağlarda paylaşmanız mümkün. Ürünün ilk kurulumu yapıldığı andan itibaren 20 saat şarj ömrü bulunuyor. Küresel hedefle geliştirilen ürünün yeni modelinde kamera sistemi GoPro ile değiştirilmiş. Buna ek olarak kullanıcılar dilerlerse kendi GoPro'larını da Aquabooth'a monte edip çekim yapabiliyor.

Hisseli Harikalar AquaBooth'un satış ve kiralanmasından gelir yaratmayı amaçlıyor. 2016 yılında Türkiye genelinde markalara kiralama ve B2B satışlara yönlenecek olan ekip, 2017 de yurtdışına açılmayı planlıyor. Ürünün internete bağlantılı kurgusunun tam anlamıyla çalışır hale gelmesiyle aslında Kickstarter için de oldukça uygun olabileceğini söyleyebiliriz. Hedef pazarlarının yaz mevsiminden önce, ayrı bir ürün olarak konumlandırılıp, bir Kickstarter projesiyle lansmanını yapması da mümkün olabilir.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.