Avrupa'nın en büyük adtech girişimlerinden Adform Türkiye'ye açılıyor

Avrupa'nın en büyük adtech girişimlerinden Adform Türkiye'ye açılıyor

Türkiye yeni nesil reklam şirketleri için cazip bir destinasyon olmayı sürdürüyor. Satın alma ve yatırımlarla hızlanan pazarın en yeni oyuncusu Adform oluyor. Avrupa'nın en büyük adtech girişimlerinden Adform, Türkiye'ye açılıyor.

Bize ulaşan bilgilere göre, Türkiye ve Ortadoğu operasyonlarının başlatılması için düğmeye basan Adform, bir şirket kurulması görevini 1 Nisan itibariyle Cem Eroğlu'na verdi.  Kısa bir süre önce RekMob'u satın alan Reklam Store'dan da tanıdığımız Cem Eroğlu, AdForm'un Türkiye ve MENA bölgesindeki Ticari Direktörü olarak çalışacak.

2002 yılında Danimarka’da kurulan Adform, bugün 16 ülkede 21 bin reklam veren, bine yakın dijital medya ajansı ve 400 yayıncı ile çalışıyor. Halka açık Adform'un dünya çapında 600 çalışanı var.

Adform, programatikten, SSP, DSP, PMP ve reklam veren ad-server'a, çapraz kanallı izleyici hedeflemeden DMP, Outdoor RTB ve TV RTB'ye dijital reklam konusunda geniş ürün/servisler sunuyor.  Adform, Türkiye pazarında offline satın almaların da DSP panelleri üzerinden sağlanmasını hedefliyor. Bununla birlikte programatik şirketin Türkiye'de odaklanacağı öncelikli alanlardan biri.

Programatik reklamcılığın zenginleştirilmiş modellerle ajanslara ve reklam verenlere tek platform üzerinden sunulmasını amaçlayan Adform teknolojisi satın almanın gerçekleşmesinden yayın sonu ad-server raporlamasına kadar tüm süreci kapsıyor. Adform, Türkiye'de outdoor ve TV satın almalarının dijitalleşmesi tarafında da aktif olmayı hedefliyor.

Adform'un resmi lansmanını yapmasıyla birlikte Türkiye hedefleri ve operasyonlarıyla ilgili daha net bir tablo çizeceğini umuyoruz. Gelişmeleri aktarmaya devam edeceğiz.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.