Türk Hava Yolları girişim hızlandırma programı Plug-and-Play'e platform ortağı oldu

Türk Hava Yolları girişim hızlandırma programı Plug-and-Play'e platform ortağı oldu

Ülkemizin bayrak taşıyıcı hava yolu firması Türk Hava Yolları, Silikon Vadisi merkezli bir girişim hızlandırıcı platformu olan Plug-and-Play'in platform ortaklarından biri oldu. PnP, teknoloji girişimlerini ve kurumlarını bir araya getirerek farklı endüstrilere inovasyonu ulaştırmayı hedefleyen bir girişim hızlandırıcı program olarak dikkat çekiyor.

Türk Hava Yolları ile Plug-and-Play'in rolü ise özellikle programın seyahat ve konaklama sektörü için oluşturduğu inovasyon platformunda kesişiyor. Sizlerle daha önce paylaştığımız gibi havayolları bir süre önce hackathon'lar düzenlemeye başlamış ve bunu sadece uçak yolculuğu olarak değil, tüm seyahat deneyimini göz önüne alarak gerçekleştirmişti. Bu da benzer bir yapıda girişimleri seçiyor ve ekosisteme katkı sağlaması için destekliyor.

Türk Hava Yolları'ndan aldığımız bilgilere göre şirket 2016 yılı içerisinde inovasyona büyük ağırlık verecek. Plug-and-Play benzeri işbirliklerini Türkiye'de de gerçekleştirmeyi hedefleyen şirket, seyahat teknolojilerinin ve bu alanda çalışan girişimlere destek sağlayacak.

Plug-and-Play programı kapsamında yıl içerisinde iki program açılacak. İlk programda toplam 130 girişim incelenirken, 26 girişim sunumlarını gerçekleştirme fırsatı buldu. Yaklaşık 10-15 girişimin programa seçilmesiyle birlikte ilk program başlayacak, Haziran ayında ise ikinci grup girişimler seçilecek. Seçilecek girişimler 3 ay sürecek program boyunca seyahat ve konaklama sektöründeki hava yolu, otel, online seyahat acenteleri, global dağıtım sistemleri gibi dikey alanların kategori liderlerinden mentorluk alacak.

Bununla birlikte Türk Hava Yolları erken ve büyüme aşamasında girişimleri de yanına çekerek, onlarla çalışmalar yapmasını sağlamaya da çalışıyor. Türk Hava Yolları'nın Kurumsal Gelişim ve Bilgi Teknolojilerinden Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Ali Serdar Yakut, şirketlerinin Dijital İnovasyon birimini kurduklarını açıklarken, birimin büyük bir yatırım kararı öncesinde test ve kanıtlanması gereken teknolojilere ve stratejik fırsatlara odaklanacağını açıkladı.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.