Mobil uygulama üzerinden yatırımcı bulmak mümkün mü?

Mobil uygulama üzerinden yatırımcı bulmak mümkün mü?

Yemek siparişi vermek, mekan seçmek, arkadaş bulmak, para göndermek, iş görüşmesi yapmak, alışveriş yapmak... Mobil uygulamalarla yapılabilecekler listesi çok daha fazla uzatabilir. Peki mobil uygulama üzerinden (melek) yatırımcı bulmak neden mümkün bulunmasın?

Daha önce tanıttığım PIF adlı uygulama, Tinder modeliyle girişimcilerin yeni bağlantılar kurmasını sağlayan bir çıkış yapmıştı. Şu anda görüntülü soru cevap yeniliğinden verim almaya çalışıyor. Yeni tanıdığım ShotPitch adlı uygulama (iOS/Android) ise direkt olarak yukarıdaki soruya yani birebir girişimci-yatırımcı görüşmesine odaklanıyor.

ShotPitch-uygulama-girisimci

ShotPitch'e girişimci olarak kayıt olursanız (Linkedin ile giriş) girişiminiz hakkında ayrıntılı bilgiler ve 30 saniyelik bir tanıtım videosu paylaşmanız gerekiyor. Yatırımcılarsa ShotPitch ekibiyle temasa geçerek uygulamaya dahil oluyor. İkinci aşamada girişimciler 60 saniyelik bir sunumla yatırımcılarla temasa kuruyor ve hedefine ulaşmaya çalışıyor.

Prashant Sharma ve Nagesh Bansal adlı iki mühendis tarafından 3 aylık bir araştırmayla hayata geçirilen ShotPitch, Ocak ayı sonunda 10 girişimci ve 25 yatırımcı ile kapalı test sürecini başlatmış. Şu anda ise daha fazla kişiyi içeri aldığına şüphe yok. Zira ProductHunt'ta kendini tanıttı ve konumdan bağımsız olarak herkese kapılarını açmış durumda.

shotpitch girisimci melek yatirimci

Başlıktaki soruya dönecek olursak, bence bu tür uygulamaları önümüzdeki yıllarda daha çok göreceğiz ve bu uygulamalar sayesinde küçük ama hızlı yatırımların sayısında bir artış yaşanacak.

ShotPitch'in özellikle Avrupa ve ABD'de sonuç odaklı bir uygulama olduğunu düşünüyorum. Fakat diğer pazarlardaki girişimciler de sırf iletişim tecrübesi kazanmak için bile bu uygulamayı kullanabilir. Sistemin sağlıklı ilerlemesi içinse elbette ShotPitch'in girişimci/yatırımcı filtrelemesini iyi yapması büyük önem taşıyor.

Gerek PIF adlı uygulamayı gerekse ShotPitch'i hem girişimcilerimizin hem de yatırımcılarımızın kullanmasını tavsiye ederim. Bu sayede daha küresel ve güçlü bir bakış açısı kazanmamız da mümkün olabilir.

Görsel Kaynak: Shutterstock

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.