Revo Capital ve MV Holding, Cardtek Group'un azınlık hissesini satın aldı [Güncellendi]

Revo Capital ve MV Holding, Cardtek Group'un azınlık hissesini satın aldı [Güncellendi]

Türkiye'de finansal teknoloji girişimi yatırımlarına bir yenisi daha eklendi. Revo Capital ve MV Holding, Cardtek Group'un azınlık hissesine yatırım yaptı.

2001 yılında kurulan Cardtek Group, ödeme sistemleri alanında hem yazılım hem de donanım AR-GE'sine önem veren bir şirket ve 25 ülkeden 200’e yakın müşterisi bulunuyor.

Aldığımız bilgiye göre MV Holding ve Revo VC söz konusu yatırım turunda Cardtek Group'un %24'lük azınlık hissesine sahip olmuş. Yatırım tutarı hakkında net bir bilgi paylaşılmadı ancak MV Holding'in Revo VC'den daha büyük bir yatırım yaptığı bilgisini paylaşabiliriz.

Revo VC kurucularından Cenk Bayrakdar'ın paylaştığı bilgiye göre Cardtek Group, Türkiye'de bankalar, Turkcell ve Passolig gibi geniş kullanıcı kitlesine sahip müşterilere hizmet veriyor. Türkiye'de büyük bir güce sahip olan Cardtek, bundan sonra Doğu Avrupa, Asya Pasifik ve ABD'de büyümeyi hedefliyor.

Bu yatırımın hem MV Holding (Turkcell ve KVK'nın yatırımcısı) hem de finansal teknoloji yatırımlarıyla dikkat çeken Revo Capital için stratejik bir adım olduğunu pekala söyleyebiliriz.

Ek olarak hatırlatalım, Cardtek Group 2015'te Fast 500 listesine girmiş, yıllık yüzde 5000'in üzerindeki büyüme oranıyla EMEA bölgesinin en hızlı büyüyen 12’inci şirketi olmuştu. Yine 2015'te Deloitte Teknoloji Fast 50 Türkiye programının birincisi olmuştu.

Beş şirketten oluşan Cardtek Group ailesi, İstanbul dışındaki farklı illerideki ofisleri bulunuyor. Cardtek Group'tan alacağımız yeni bilgilerle haberimizi güncelleyeceğiz.

GÜNCELLEME:  Yatırım tutarının 55 milyon TL (19,2 milyon dolar) olarak yapıldığı kendi kaynaklarımızdan edindik ki bu tutar sektördeki en büyük yatırım turlarından birine imza atıldığı anlamına geliyor. Yanılmıyorsam daha büyük bir yatırım turu olarak sadece 44 milyon dolarlık YemekSepeti yatırımını gösterebiliriz.

Dilerseniz Girişim Ofisleri kapsamındaki ofis ziyaretimizi izleyerek Cardtek Group'u daha yakından tanıyabilirsiniz.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.