Foxconn, Sharp'ın yüzde 66'sını 3,5 milyar dolara satın aldı

Foxconn, Sharp'ın yüzde 66'sını 3,5 milyar dolara satın aldı

Şubat ayında Tayvanlı Foxconn'un Sharp’ı 6.2 milyar dolarlık bir anlaşmayla devraldığı duyurulmuş fakat bu karar ertelenmişti. Bugün iki taraftan yapılan resmi açıklamayla Sharp satın almasının detayları kesinleşti.

İki tarafın da onayladığı bilgiye göre iPhone’un ana üreticisi/montajcısı olan Foxconn, Sharp'ın yüzde 66'sını 389 milyar yen (3,5 milyar dolar - yaklaşık 10 milyar TL) karşılığında satın aldı. 2010 yılında da Sharp'ı satın almak isteyen ancak başarısız olan Foxconn Kurucu CEO'su Terry Gou, Sharp ile çalışmak için sabırsız olduklarını dile getiriyor.

Daha önce finansal performans konusundaki çekincelerle ertelenen karar, bu kez daha iç açıcı bir tabloyla tamamlanmışa benziyor. En azından Foxconn tarafı için bunu söylemek mümkün. CEO Terry Gou, Sharp'ın gerçek potansiyelini ortaya çıkarmak konusunda da özgüvenli konuşuyor.

Gelen bilgilere göre Japonya'da devlet destekli bir şirket olan Innovation Network Corp, Sharp'ın ekran üreten bölümünü ayırarak Sony, Toshiba ve Hitachi tarafından oluşturulan ortak LCD yapılanmasına dahil etmek istemiş ancak Sharp bu teklife razı olmamış.

Diğer yandan Foxconn'un Sharp'ın özellikle ekran üretme konusundaki tecrübe ve teknolojisinden faydalanacağı malum. 2011 yılında Apple, Sharp ile 1 milyar dolarlık bir görüşme yaptığı gündeme gelmiş, 2013 yılında ise Samsung, Sharp'ın yüzde 3.08’lik hissesini satın almıştı.

Görsel Kaynak: Shutterstock

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.