Apple Pay'den sonra Samsung Pay de Çin'e giriş yaptı

Apple Pay'den sonra Samsung Pay de Çin'e giriş yaptı

Samsung'un mobil ödeme yöntemi Samsung Pay, Çin pazarına giriş yaptı. Alipay ve We Pay'in yanısıra Apple Pay de Samsung Pay'in mücadele edeceği rakipler arasında.

Şu anda 9 Çin bankasıyla anlaşan Samsung, 6 yeni bankanın daha Samsung Pay ile entegre çalışacağını açıklıyor. Samsung Pay şimdilik Galaxy S7, Galaxy S7 Edge, Galaxy S6 Edge+ ve Galaxy Note5 gibi üst sınıf modellerde kullanılabiliyor. Muhtemelen piyasaya çıktığında Galaxy S7 Active de bu listeye dahil olacaktır ama Samsung önümüzdeki aylarda orta seviye Samsung cihazlarda da Samsung Pay'in kullanılabileceğini belirtiyor.

Samsung'un orta seviye telefonlara inmesi önemli. Zira Xiaomi ve Huawei gibi rakipler Çin pazarında akıllı telefon rekabetinde Samsung'u zorlamaya devam ediyor. Çin dünyanın en büyük akıllı telefon pazarına sahip ülkesi ve Çin İnternet Ağı Bilgi Merkezi'ne göre Çin'de 358 milyon kişi mobil cihazlarını ürün ve hizmet satın alması için cep telefonlarını kullanıyor. Yani Samsung Pay için büyük bir fırsat söz konusu. Fakat kazın ayağı göründüğü kadar ucuz değil.

Alipay'in 400 milyon aktif kullanıcısının yüzde 80'i mobilde

Samsung, Apple Pay'den 1,5 ay kadar sonra Çin'e açılmış durumda ve daha da önemlisi pazarın yerel oyuncuları Alibaba'nın Alipay'i ve Tencent'in WePay'i çoktan kullanıcı tabanını oluşturmuş durumda. Alipay'in yüzde 80'i mobilde olmak üzere 400 milyon aktif kullanıcısı olduğu ifade ediliyor.

Samsung Pay de Apple Pay gibi China UnionPay (Çin'in BKM'si) ile hizmet verecek. China UnionPay halen Çin'in kartlı işlemlerinin büyük çoğunluğunu taşıyor ve 260 milyon üyesi olduğu paylaşılıyor. Çinli kullanıcılar 3 günde tam 3 milyon kartını Apple Pay'e tanımlamıştı. Bakalım Samsung Pay daha iyi bir rakam açıklayabilecek mi...

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.