iPhone SE 16 GB ile 64 GB arasındaki maliyet farkı sadece 12 dolar [Anket]

iPhone SE 16 GB ile 64 GB arasındaki maliyet farkı sadece 12 dolar [Anket]

Apple yeni tanıttığı iPhone SE modeli için de 32 GB modelini sunmayı tercih etmedi. Kullanıcılarını 16 GB ile 64 GB arasında bir tercih yapmak zorunda bırakan Apple'ın bu işten elde ettiği kar ise yaptığı masraftan epey fazla.

IHS Technology analistlerinden Wayne Lam'ın paylaştığı bilgiye göre 16 GB yerine 64 GB depolama seçeneği sunmak Apple'a sadece 12 dolarlık bir fazladan masraf çıkarıyor. Ancak Apple etiket fiyatına 100 dolarlık bir fark yansıtıyor. Yani kağıt üstünde 88 dolarlık net bir kâr elde ediyor. Türkiye satış fiyatında ise iki model arasında 400 TL fark bulunuyor.

iPhone SE 16 GB 64 GB

İşin düz matematik kısmı böyle. Fakat Apple için işin bu kadar basit olmadığı da malum. Zira Apple için iPhone'ların kullanım ömründen, iCloud satışına, üretim sürecinden kullanıcı deneyimine kadar bir çok değişken söz konusu. Zira Tim Cook'un bu tür hesaplamalarda net doğru bir tahmin yapan hiç bir yer görmediğini söylemişti.

Sanırım Cook'un haklı olduğunu konusunda hemfikiriz ancak bu yanıt Apple'ın yine de 'biraz' fazla kar edip etmediğinin yanıtını vermeye yetmiyor. Örneğin Apple'ın neden 32 GB iPhone satışa sunmadığı ciddi bir mantık problemi.

iPhone SE, 12 MP fotoğraf ve 4K video çeken bir akıllı telefon ve depolama seçeneği normalden daha önemli bir hal alıyor. iCloud veya diğer bulut depolama seçeneklerine güvenerek 16 GB modelini tercih etmek elbette mümkün. Fakat şahsi kanaatim çoğu kullanıcının 64 GB modelini tercih edeceği yönünde. Siz ne dersiniz?

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.