Google'ın sahibi olduğu Nest, Amazon Echo'ya rakip proje üzerinde çalışıyor

Google'ın sahibi olduğu Nest, Amazon Echo'ya rakip proje üzerinde çalışıyor

amazon-echo-google-nestGoogle, piyasaya çıktığı andan itibaren kullanıcılar tarafından yoğun ilgiyle karşılanan sesli akıllı komut sistemi Amazon Echo'ya rakip bir ürün geliştirmek için hazırlıklara başladı. Echo'nun karşısına çıkacak ürün Nest tarafından geliştirilecek.

Mevcut birçok servisle entegre olarak çalışan ve desteklediği servislerin sayısı da gün geçtikçe artan Amazon Echo, akıllı ev ürünlerini sesli komut ile tek merkezden yönetebilmek için oldukça kolay bir sistem. Google 2014 yılında 3,2 milyar dolar ödeyerek satın aldığı Nest ile akıllı ev sistemleri üzerine ürünler geliştiriyor. The Information'ın aktardığı bilgiye göre ise Google Amazon Echo'ya rakip olacak ürününü geliştirmek için çalışmalara başlamış.

Akıllı ev ürünleri konusunda oldukça fazla tecrübeye sahip olan Nest CEO'su Tony Fadell ise Google yönetimi ile ürünü geliştirecek ekip konusunda anlaşmazlık ortaya çıkmış. Tony Fadell mevcut Nest çalışanlarının iş tatmini ve tecrübelerini göz önünde bulundurduklarında ürünün Nest ekibi tarafından geliştirilmesi konusunda diretmiş ancak Google yönetimi de sesli komut konusunda Android platformunda oldukça fazla tecrübeye sahip olduklarını ve ürünün ortaklaşa (ağırlıklı olarak Google ekibi) geliştirilmesi fikrini savunuyormuş.

Şirket içi bu tartışmaları bir kenara bırakırsak Google'ın sahip olduğu sesli komut teknolojisini Nest'in akıllı ev ürünleri konusundaki deneyimiyle birleştiriğinde Amazon Echo'nun gerçek bir rakip ile karşılacağını rahatlıkla söyleyebiliriz.

Görsel Kaynak: Giuseppe Costantino / Shutterstock.com

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.