Kartsız bankacılık girişimi GoCardless, 13 milyon dolar yatırım aldı

Kartsız bankacılık girişimi GoCardless, 13 milyon dolar yatırım aldı

Kartsiz-bankacilik-Gocardless Finansal teknoloji (fintech) girişimlerinin ortak noktası nakit kullanımını ortadan kaldırmak ve bu konuda başarılı bir girişim olan GoCardless, aldığı yeni yatırımla işini daha da büyütmek istiyor.

Hesaptan hesaba doğrudan tahsilat (direct debit) yöntemini esas alan GoCardless'ın başarısnı sunduğu kullanıcı deneyimi ve düşük komisyon oranlarına bağlamak mümkün. Zira web sitesinden gördüğümüz kadarıyla Paypal'ın yarısı kadar masraf alarak düzenli ödemelerinizi yapmayı vaadediyor.

Nisan ayında 500 milyon sterlinlik ödemeye aracılık eden girişim, güncel bilgilere göre yıllık 1 milyar sterlin işlem hacmine ulaşmış. Daha önce toplamda 12 milyon dolar yatırım alan GoCardless'ın 13 milyon dolarlık yatırım yeni yatırımı da yeni yatırımcı Notion Capital öncülüğünde ve önceki yatırımcıların (Balderton Capital, Accel Partners, Passion Capital) katılımıyla tamamlanmış.

Gocardless-kartsiz-bankacilik

Bu yeni yatırımla satış ve pazarlama ağırlık vereceklerini söyleuen kurucu ortak ve CEO Hiroki Takeuchi, Birleşik Krallık, Fransa ve Almanya'dan sonra İspanya, Hollanda ve İsveç'e giriş yaptıklarını da ekliyor.

Takeuchi'ye göre GoCardless'ın sahtekarlık ve para aklama çabalarına karşı geliştirdiği yazılım özgün nitelikler taşıyor ve rakiplerinin GoCardless'a alternatif olmasının zaman alacağını ifade ediyor.

2011'de kurulan GoCardless, özellikle tekrarlayan ödemeleri kendi kanalına çekmek istiyor ki özellikle SaaS yazılımlarının yükselişine bakarak önemli bir potansiyele talip olduğunu söylemek mümkün. GoCardless şu anda büyüklü küçüklü 16 bin iş yeriyle çalışıyor.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.