DoorDash, 127 milyon dolar yatırım aldı ama eleştirilerden kurtulamadı

DoorDash, 127 milyon dolar yatırım aldı ama eleştirilerden kurtulamadı

DoorDash kapiya teslimat

Kapıya teslimat yapan girişimlerin milyar dolarlık olup olmadığı bu kez bir yatırım haberiyle gündeme geldi. Yerel restoranlardan talebe dönük sipariş getiren DoorDash.com 127 milyon dolarlık yeni bir yatırım aldığını duyurdu fakat bu önemli yatırımın daha küçük bir değerlemeden alındığına dair yorumlar var.

DoorDash'in C Serisi yatırım turuna Sequoia Capital öncülük ederken, Kleiner Perkins ve Khosla Ventures gibi önceki yatırımcılar da tura katılmış. Y Combinator Continuity Fund ve Wellcome Trust ise yeni yatırımcılar arasına eklenmiş.

Söz konusu yatırım tutarının küçümsenecek bir tarafı yok. Ancak DoorDash'in beklenen 1 milyar dolar değerlemeli yatırımın bu olup olmadığı net değil. Zira Fortune'un yaptığı hesaplamalara göre yatırım öncesi değerleme 717 milyon dolar seviyesinde. Bir önceki yatırıma göre hisse başı değerin yüzde 16 daha düşük olduğu ifade ediliyor.

  • Series A: $3.6275
  • Series B: $28.3915
  • Series C: $23.9389

Girişimin CEO'su Tony Xu ise değerleme konusunda net bir açıklama yapmıyor ve bu dikeyin en iyi günleri geride bıraktığını ifade ediyor. Buna karşılık ölçeklenebilir büyüme yakaladıklarını, 2015'te çalışan sayısının bir önceki yılın 2 katından fazla olduğunu ve geçen yıl farklı ülkelerde 19 bölgeye açıldıklarını da ekliyor.

Kısacası Xu, değerlemeye ve spekülasyonlara takılmadan bu yatırımı almış olmanın değerli olduğunu ve yollarına tam gaz devam ettikleri mesajını veriyor. Yeni yatırımla birlikte küresel açılımlarını sürdürecek olan DoorDash'in önümüzdeki dönemde milyar dolarlık bir değerleme duyurup duyurmayacağını merakla bekliyoruz.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.