Turkcell, 4.5G şebekesini farklı bölgelerde canlı test etti

Turkcell, 4.5G şebekesini farklı bölgelerde canlı test etti

Turkcell, sayılı günler kala 4.5G hazırlıklarını açıkladı. Bu sabah İstanbul'da düzenlenen basın toplantısında konuşan Turkcell CEO'su Kaan Terzioğlu, abonelerine müjdeli haberi verdi: "4.5G ile fiyat farkı ve kota derdi olmayacak. Hiçbir müşterimize fatura sürprizi yaşatmayacağız. Hiçbir müşterimizin bu olanakalardan mahrum kalmaması için kampanyalar hazırlıyoruz" dedi.

Turkcell, Marmara’da İstanbul, Doğu Anadolu’da Erzurum, Karadeniz’de Samsun, Akdeniz’de Adana, Ege’de ise İzmir’de düzenlediği eş zamanlı basın toplantıları ile 1 Nisan 2016 için hazır hale getirdiği 4.5G şebekesini test etti. Toplantıları İstanbul’dan koordine eden Turkcell Genel Müdürü Kaan Terzioğlu, Türkiye’nin dört bir yanına dağılan Turkcell genel müdür yardımcılarına 4.5G ile bağlandı ve bu illerde gerçekleştirilen hız testlerini İstanbul’dan izledi.

Türkiye’nin 5 farklı şehrinde gerçekleştirilen 4.5G hız testleri başarıyla tamamlandıktan sonra bir açıklama yapan Terzioğlu, “4.5G ihalesinde en fazla frekansı aldığımızda ‘Türkiye’ye helal olsun’ demiştik. Arkadaşlarımız gece gündüz demeden 790 bin km yol kat etti; kimi zaman eksi 30 derecelere varan hava koşullarında, 3200 metreye varan yüksekliklerde, toplam 1.220.000 saat çalışarak dünyanın en güçlü 4.5G altyapısını hazır hale getirdi. 4.5G’ye bugün geçilecek olsa biz hazırız diyoruz. 4.5G şimdiden 81 ilimize hayırlı olsun” dedi.

Turkcell-4.5G testi

1 Nisan'da 81 ilde 4.5G hizmete başlayacak Türkiye’nin 5 farklı şehrinde gerçekleştirilen 4.5G hız testleri başarıyla tamamlandıktan sonra bir açıklama yapan Turkcell Genel Müdürü Kaan Terzioğlu, “4.5G ihalesinde en fazla frekansı aldığımızda ‘Türkiye’ye helal olsun’ demiştik. Arkadaşlarımız gece gündüz demeden 790 bin km yol kat etti; kimi zaman eksi 30 derecelere varan hava koşullarında, 3200 metreye varan yüksekliklerde, toplam 1.220.000 saat çalışarak dünyanın en güçlü 4.5G altyapısını hazır hale getirdi. 4.5G’ye bugün geçilecek olsa biz hazırız diyoruz. 4.5G şimdiden 81 ilimize hayırlı olsun. Bugün itibarıyla Türkiye’nin 81 iline, dört bir köşesine 4.5G sinyalini en yüksek hızda verebilecek durumdayız” diye konuştu.

5 şehirde canlı yayında 4.5G hız testi İstanbul'daki toplantı sırasında, canlı yayınla bağlanılan 4 farklı şehirde 4.5G testleri gerçekleştirildi. Turkcell'in üst düzey yöneticilerinin bizzat yaptığı testlerde hız Turkcell şovu yaptı. İzmir'de İlker Kuruöz'ün canlı yaptığı testte 336 Mbps download ve 49 Mbps upload hızı gösterdi. Adana'da Murat Erkan canlı test yaptı. 329 Mbps download ve 50 Mbps upload gördü. Erzurum'da Murat Doğan Erden'in yaptığı testlerde 343 Mbps download, 49 Mbps upload. Samsun'da İlter Terzioğlu test yaptı ve 394 Mbps download ve 45 Mbps upload gördü

Kullanıcıların %50'sinde 4.5G destekleyen telefon var Turkcell CEO'Su Kaan Terzioğlu, konuşmasında "Müşterilerimizin elindeki telefonların %50'si 4.5G desteğine sahip" bilgisini paylaştı. Cihaz kampanyalarını hızlandırarak hem yerli hem de yabancı üreticilerin 4.5G desteğine sahip telefonlarını finansman desteğiyle sunacaklarını söyledi.

4.5G çalışmasından rakamlar Bugüne kadar yapılan kurulumlar için; • Kaç saat çalışıldı? 1.220.000 saat • Kaç km yol kat edildi? 790.000 km • En soğuk kaç derecede kurulum yapıldı? Eksi 30 derece (Ağrı Patnos) • Kurulum yapılan en yüksek nokta neresiydi? Hakkari - 3200 metre.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.