Intel'in kurucu ortaklarından, inovasyonda yeni dönem açan Andy Grove hayatını kaybetti

Intel'in kurucu ortaklarından, inovasyonda yeni dönem açan Andy Grove hayatını kaybetti

1968 yılında Robert Noyce ve Gordon Moore ile birlikte kurduğu mikroişlemci şirketi Intel ile teknoloji ve inovasyon alanında yeni bir dönem açılmasına öncülük eden isimlerden olan Andrew Stephen "Andy" Grove 79 yaşında vefat etti.

Intel'i kurduktan sonra bilgisayarların bugünki yeteneklerine kavuşmasına sağlayan kişilerin başında gelen Andy Grove'un ismi 1980 ve 1990'lı yıllarda Silikon Vadisi ismi ile eşanlamlı olarak anılıyordu. Grove aynı zamanda 1997 yılında dünyaca ünlü TIME dergisi tarafından ''Dijital Devrim''e liderlik etmesi sebebiyle yılın kişisi olarak seçilmişti.

'Başarı gönül rahatlığını doğurur, gönül rahatlığı da başarısızlığı doğurur'' sözü ile hafızalara kazınan Andy Grove bu sözünü detaylı olarak açıkladığı ve çok satanlar listesine giren ''Sadece paranoyaklar hayatta kalabilir'' başlıklı kitabını da 1996 yılında yayınladı.

Andy Grove'un vefatının Intel tarafından duyurulmasından sonra Tim Cook, Marc Andreessen ve John Doerr gibi Silikon Vadisi' ve teknoloji dünyasının önde gelen isimleri üzüntülerini belirten açıklamalar yayınladılar. Silikon Vadisi'nin en başarılı yatırımcılarımdan biri olarak gösterilen Marc Andreessen'de üzüntülerini belirttiği mesajında ayrıca Andy Grove'u ''Dünyanın en iyi CEO'su'' olarak tanımlamış. Grove'un ölüm sebebiyle ilgili bir açıklama ise henüz yapılmadı.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.