500 İstanbul ilk yatırımını Eren Bali'nin yeni girişimi Carbon'a yaptı [Güncellendi]

500 İstanbul ilk yatırımını Eren Bali'nin yeni girişimi Carbon'a yaptı [Güncellendi]

500-startups-carbon

2015 yılı sonunda Udemy‘nin kurucu ortaklarından Eren Bali'nin Carbon adlı yeni bir girişim hazırlığında olduğunu paylaşmıştık. Aldığımız bilgiye göre 500 Istanbul, henüz geliştirilme aşamasında olan Carbon'un ilk yatırımcılarından biri oldu.

Eren Bali, çevrimiçi eğitim alanında en başarılı girişimlerinden Udemy'nin CEO koltuğunu bıraktıktan sonra Carbon ile ilgilenmeye başladığını açıklamıştı. Udemy'nin de ilk yatırımcılarından biri olan 500 Startups, aldığımız bilgiye göre Carbon için de harekete geçmiş ve 500 Istanbul fonundan yatırım yapmış.

Carbon nasıl bir girişim?

Carbon hakkında elimizdeki bilgileri toparlayacak olursak; doktorların tıbbi vakaları paylaşabileceği ve tedavi konusunda fikir alışverişi yapabileceği mobil ağırlıklı bir platformla karşılaşmayı bekliyoruz. Hastaların tüm tıbbi özgeçmişlerini istedikleri anda ulaşabilecekleri, dijital olarak doktorlarla görüşerek uzaktan veya Carbon ağındaki bir doktordan fiziksel muayene hizmeti almaları mümkün olacak.

500 Istanbul fonunun kurucusu Erbil Karaman'ın paylaştığı bilgiye göre Amerika’da 3 trilyon dolarlık bir sağlık sektörü söz konusu ve Carbon'un AirBnb'nin konaklama, Uber'in ulaşım alanında yaptığı değişimi sağlık alanında yapmak gibi büyük bir hedefi var. Keza Carbon’un kurucusu Eren Bali de yeni girişimine 500 Startups'ın finansal ve ağ desteğinden faydalanmaktan memnun olduğunu paylaşıyor.

500 İstanbul, Türkiye dışındaki Türk ve Türki Cumhuriyetlerden bir kurucu veya önemli çalışanı olan dünyanın herhangi bir yerindeki girişime yatırım yapmayı hedefliyor. Bu yatırım hakkında ise maalesef rakam bilgisi paylaşılmıyor.

Diğer yandan Türkiye'den Aslanoba Capital'in de bu yatırım turuna katıldığı duyumlarımız arasındaydı ancak henüz bu bilgiyi doğrulamış değiliz. ve bu bilgiyi doğruladık.

Güncelleme: Aldığımız bilgiye göre Aslanoba Capital, Carbon'un Aralık 2015'deki ilk turuna 500 bin dolar yatırım yapmış. Eren Bali'nin girişimci karakterine güvendiğini açıklayan Aslanoba Capital, sağlık sektörünün özellikle ABD'de büyük sorunlar ve dolayısıyla fırsatlar içeren bir sektör olduğunu ifade ediyor. Carbon'un vizyoner yaklaşımına katılarak bu değişimin bir parçası olmak istediklerini de ekliyor.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.