Yeni Google Glass modeli eBay’e düşmüş olabilir

Yeni Google Glass modeli eBay’e düşmüş olabilir

Google Glass’ın işletmeler için özel geliştirdiği yeni modelini Google’ın tanıtmasını bekliyorduk ama eBay’de açık artırmaya çıkan bir ürün tüm dikkatleri üzerine çekiyor.

eBay’de azpawnbroker adlı kullanıcının açık artırmaya çıkardığı Google Glass, modeli, ismi açıklanmayan kaynaklar tarafından gerçek olarak tanımlanıyor. Google ise elbette bu konuda bir yorum yapmıyor.

Söz konusu ürünün açık artırma bedeli bu yazının yazıldığı sırada 8 bin 500 dolara kadar yükselmişti ve görünen o ki yükselmeye devam edecek. Google’ın bu saatten sonra bir açıklama yapması veya ürünün satıştan kaldırılması konusunda bir adım atmayacağı da kesin gibi.

Google Glass

Google’ın inşaat, sağlık, enerji ve üretim gibi alanlarda kullanılmasını öngördüğü ‘kurumsal’ Google Glass modeli eBay’deki model olabilir zira tasarım olarak şaşırtıcı bir değişim olmadığını daha önce yayınlanan dokümanlardan biliyoruz. Kasım 2015’te ortaya çıkan patent dökümanları ve daha sonraki FCC gündellemeleri akıllarda soru işaretlerini kaldırmıştı.

Nest’in kurucusu Tony Fadell önderliğinde yürütülen Glass projesi alay konusu olmaktan kurtulamadı ama yine de bir gün hayatımıza girip girmeyeceği konusu hala merak uyandırıyor.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.