Apple yeni ürünlerini tanıtmadan önce çevre duyarlılığı ile göz doldurdu

Apple yeni ürünlerini tanıtmadan önce çevre duyarlılığı ile göz doldurdu

Apple'ın yeni ürünlerini duyurduğu ve Yapı Kredi'nin katkılarıyla canlı olarak aktardığımız etkinlik Apple CEO'su Tim Cook'un açılış konuşmasıyla başladı ve Cook konuşmasına son zamanlarda kullanıcı gizliliğine verdiği değerle başladı. Mahremiyet hakkını savunduğu konuşmasıyla büyük alkış alan Tim Cook ardından sahneyi Apple'ın Çevre, Politika ve Sosyal Girişimler'den sorumlu Başkan Yardımcısı Lisa Jackson'a bıraktı.

Lisa Jackson konuşmasına Apple'ın dünya genelinde kullandığı enerji kaynaklarının yüzde 93'ünü yenilenebilir olduğunu açıkladı. Bununla birlikte Apple'ın tam 23 ülkede yenilenebilir enerji kullandığı ve çevre konusunda aslında ne kadar duyarlı olduğunu gösterdi. Apple'ın üst düzey kadın yöneticisi, Apple'ın çevre duyarlılığını örneklerle aktardı. Apple'ın Çin ve Singapur gibi bölgelerde kullandığı güneş panellerini örnek olarak gösteren Jackson, böylece kullandıkları enerji kaynaklarına dikkat ettiklerini tüketicilere aktardı.

Apple'ın sunucular konusunda da oldukça hassas olduğunu, iMessage, FaceTime ve Siri gibi uygulamaları her kullandığımızda, Apple'ın duyarlılığı sayesinde Apple'ın yenilenebilir enerji kaynakları aracılığıyla doğaya daha saygılı davranmış oluyoruz. Jackson, ayrıca satın aldığımız iPhone kutularının yüzde 99'unun geri dönüştürülebilir malzemeden hazırlandığını da aktardı.

apple-renewApple Renew nedir?

Lisa Jackson sahnedeyken Apple'ın geri dönüşüm programını da ilk kez tanıttı. Apple olarak yeni ürün geliştirmeye verdiği emek kadar yeniden kullanım ve geri dönüşüme de büyük emek gösterdiğini açıklayan Jackson, Apple'ın yeni geri dönüşüm programıyla ilgili detayların apple.com/recycling adresinden alınabileceğini açıkladı. Ancak Jackson'ın konuşmasında daha çok ilgi çeken konu ise Liam adlı robottu.

Apple'ın Liam adını verdiği robot, eski iPhone'ların en küçük parçalarına ayrılmasını sağlayan özel bir robot. Bu robot, iPhone'ları algılayarak demonte ediyor ve her bir parçayı yeniden kullanım ve geri dönüşüm için ayrıştırıyor. Böylece bu parçaların geri dönüşümleri ve bazı parçaların yeniden kullanımı mümkün oluyor.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.