Sony sanal gerçeklik başlığı Playstation VR'ın fiyatını ve satış tarihini açıkladı

Sony sanal gerçeklik başlığı Playstation VR'ın fiyatını ve satış tarihini açıkladı

Sony San Francisco'da düzenlediği özel basın toplatısında üzerinde çalıştığı ve 2016 yılında satışa çıkartacağı sanal gerçeklik başlığı Playstation VR'a dair önemli bilgiler paylaştı.

Playstation 4 ile birlikte çalışacak olan Sony Playstation VR 100 derecelik bir görüş alanına sahip olacak. Full HD 1920 * 1,080px görüntü çözünürlüğüne sahip olacak olan Playstation VR'ın yenileme hızı ise 120Hz. Playstation 4'ün dış yüzeyine benzer bir malzeme ile üretilen Playstation VR'ın buna rağmen çok ağır olmadığı etkinliğe katılan gazeteciler tarafından aktarılmış.

sony-playstation-vr-playstation-4

Ekim 2016'ta 399 dolarlık satış etiketiyle piyasaya çıkacak olan Sony Playstation VR'ın satış fiyati rakipleriyle kıyaslandığında oldukça uygun. Facebook'un sahip olduğu Oculus tarafından geliştirilen Oculus Rift 600 dolarlık satış fiyatına sahipken HTC tarafından geliştirilen Vive'ın satış fiyatı ise 800 dolar. Sadece Playstation 4 ile uyumlu olarak çalışacak Playstation VR'ın bugüne kadar yaklaşık 53 milyon adet satılan Playstation 4 satıldığını düşünürsek oldukça geniş bir hazır kullanıcı kitlesi var.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.