Airbnb'ye komşular için şikayet özelliği ekleniyor

Airbnb'ye komşular için şikayet özelliği ekleniyor

Gürültüden rahatsız olan komşular için medeni araçlara uzunca bir süredir ihtiyaç var. Duvar teklemelemeye kıyasla daha sakin bir teknolojik alternatifse Airbnb'den geldi. Airbnb, komşuların şikayetlerini iletmeleri için yeni bir aracı önümüzdeki birkaç hafta içinde dünya genelinde kullanıma sunmaya hazırlanıyor.

Bloomberg'in haberine göre, Airbnb'nin komşu şikayeti özelliğini önce Japonya'da devreye alacağını söyleyen Airbnb Japonya Başkanı Yasuyuki Tanabe, "Paylaşım ekonomisinin bugün karşılaştığı en önemli sorunlardan birinin ekonomiye katılanların katılmayanlarla birlikte nasıl yaşadığıdır" diyor. Akla ilk parti evleri gelse de etrafı farklı şekillerde rahatsız edebilecek konuklar belki en çok komşuları ve Airbnb'yi etkiliyor. Zira komşular için bir muhattap bulamamak şirketin de imajına ciddi zarar veriyor.

Komşuların yeni bir özellikle ev kiralama sürecine dahil edilmesi ise yorum ya da şikayet şeklinde olacak, habere göre. Airbnb müşteri temsilcisine iletilecek olan şikayetlerin herkesin göreceği şekilde yayınlanıp yayınlanmayacağı da meçhul. Şikayeti ileten Airbnb komşularının kimliklerinin açıklanıp açıklanmayacağı ise bilinmiyor.

airbnb komsu

Özellik Airbnb'nin kısa vadede komşularını sakinleştirmesini sağlayabilir ancak vergi ödememesi ve insanların yaşam alanlarını kalabalık bir hostele çevirmesi gibi şikayetler şirketin başına uzun vadede daha ciddi sorunlar açabilir. Airbnb CEO'su Brian Chesky'yi Beyaz Saray yakınlarında daha sık görmeye alışacakmışız gibi geliyor.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.