Microsoft, Bitcoin desteğini "yanlışlıkla" kaldırmış!

Microsoft, Bitcoin desteğini

Dün Microsoft'un bitcoin kullanmaktan vazgeçtiğini gösteren bir mesajla karşılaşmıştık. Ancak bugün Microsoft'tan konuya açıklık kazandıran bir bilgilendirme geldi: Yanlışlıkla yaptık, Bitcoin'i desteklemeye devam ediyoruz.

Evet, Microsoft basına yansıyan söz konusu değişikliğin tamamen bir hata olduğunu söylüyor. Aralık 2014'te başlatılan bitcoin ile ödeme seçeneği ve bitcoin hesap özelliklerinin devam ettiğini bildiriyor. Yani Windows, Windows Phone ve Xbox platformlarındaki uygulama, oyun veya video alımları için bitcoin kullanımı geçerliğini koruyor.

Microsoft'un web sitesinde karşılaşılan Windows 10 ve Windows 10 Mobile'a ilişkin mesaj elbette bitcoin için olumsuz bir gelişmeydi ancak yine de teknoloji devinin bitcoini sınırlı şekilde kullanabileceğini düşündürmüştü. Bitcoin fiyatında da ciddi bir düşüş yaşanmamıştı. Bugün gelen açıklama ise Microsoft'un bitcoinden umudu kesmediğini gösteriyor ama yine bitcoin'in fiyatında ciddi bir artış olmayacağını düşünüyorum.

bitcoin coindesk

Böyle bir hata mesajı sunmak normal bir hatadan daha farklı bir şey olacağını düşündürüyor ancak Microsoft, Venturebeat'e yaptığı açıklamada özür dilediğini ve sorunun giderildiğini ifade ediyor.

Bu açıklama Bitcoin yatırımcılarını sevindirmiş olsa gerek ama Bitcoin'in akıbeti halen soru işareti olmayı sürdürüyor. Zira Ocak ayında Bitcoin için 5 yıldan fazla çalışan deneyimli geliştiricilerden Mike Hearn, 'bitcoin başarısız oldu' demiş ve tüm varlıklarını satarak kenara çekilmişti.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.