2 ayda 2 milyar dolar toplayan Accel Partners yeni girişimlere 500 milyon yatırım yapacak

2 ayda 2 milyar dolar toplayan Accel Partners yeni girişimlere 500 milyon yatırım yapacak

Silikon Vadisi'nin en eski ve önemli girişim sermayesi şirketlerinden Accel Partners, yeni yatırımlar için 2 milyar dolarlık fon topladığını açıkladı.

Şimdiye kadar büyük yatırımlarıyla bilinen Accel Partners, 2 milyar dolarlık yatırımın 1/4'ini yani 500 milyon dolarını tohum ve Seri A yatırımlara ayıracak. Kalan 1,5 milyar dolarlık fon ise ileri aşamadaki girişimlere büyük yatırımlar yapmak için harcanacak.

Yeni fonunu 2 ay gibi kısa bir sürede toplayan Accel Partners, yeni girişimler için 500 bin dolar ile 8 milyon dolar arasında, ileri aşama girişimler içinse 15-70 milyon dolar arasında (ortalama 35 milyon dolar) yatırımlar yapmayı hedefliyor.

Accel: 2016-2017'de çok sayıda satın alma ve birleşme olacak

Accel Partners ortakları, yatırım yaptığı girişimlere güvenmenin yanısıra 2016 ve 2017'de çok sayıda satın alma ve birleşme (M&A) gerçekleşeceğini de öngörüyor. Bulut ve mobil alandaki girişimlere de dikkat çekiyor.

Accel Partners'ın şimdiye kadar sadece Facebook, Dropbox, Slack gibi ABD'li popüler girişimlere değil, Spotify ve Supercell gibi önemli Avrupalı girişimlere de yatırımlar yaptığı malum. Bu yeni fonla da Avustralya'dan Hindistan'a kadar yatırımlar yapabileceği, fakat genel stratejinin ABD'deki girişimlere dönük olduğu da hatırlatılıyor.

Yeni fonu kapatma konusunda geç kalmadıklarını belirten tecrübeli Accel yatırımcıları, bu sonbahara kadar yeni fondan kesinti yapmayacaklarını ekliyor. Fon toplama periyodunun da 2,5-3 yıl olması konusunda da kararlı gözüküyor.

1983'te kurulan yatırım şirketi bu fondan 2 yıl önce 475 milyon dolar ve 1 milyar dolar olmak üzere 2 ayrı fon toplamıştı. Paylaşılan bilgilere göre şirket şu anda (yatırım yöneticileri dışında) 8'i ortak, 8'i yönetici olmak üzere 16 kişi tarafından yönetiliyor.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.