Google mevcut Fiber internet hızını 1000 kat artırmak istiyor

Google mevcut Fiber internet hızını 1000 kat artırmak istiyor

google-fiberGoogle şu an için yalnızca belirli şehir ve bölgelerde sunduğu Fiber internet hizmetini geliştirmeye devam ediyor. Şirketin yayınladığı yeni iş ilanında yer alan bir detay ise şirketin gelecek için planlarını kısmen tahmin edilebilir yapıyor.

Google'ın mevcut olarak sunduğu Fiber internet hızı saniyede 1 gigabit veri transferi sağlıyor. Ancak şirket yayınladığı iş ilanında ''kullanıcı başına saniyede gigabit'ten daha hızlı bir network üzerinde araştırma ve çalışmalar yapacak'' ibaresini eklemiş. Gigabit'ten sonra gelen hız ise bilindiği gibi terabit. Terabit seviyesinde bir hıza sahip olduğunuzda 7 milisaniyede HD kalitesinde bir filmi indirebileceğinizi söylersek bu hızın sağladığı olanağı daha iyi hayal etmenize yardımcı olabilir. Mevcut olarak gigabit internet hızında HD kalitesindeki bir fim 7 saniyede indirebiliyor.

Londra merkezli olarak yapılan bir araştırma da mevcut fiber teknolojisi ve optik kablolarıyla 1.4Tbps hızına çıkılabileceğini kanıtlamıştı. Google'ın mevcut teknolojiyi kullanarak bunu hedefleyip hedeflemediği henüz bilinmiyor ancak şirketin 1 gigabit olarak sunduğu hızı arttırmak için çalışmalar yaptığı biliniyor. Öte yandan Google'ın fiber alanında rekabet ettiğini şirketler bazı noktalarda kullanıcılarına 10 Gigabit hızında internet hizmeti sağlıyor, Google'ın uzun vadede rekabetten geri kalmak istemediği için de teknolojisini ve kapasitesini arttırmak istemesi şirketin internet servis sağlayacı pazarındaki planları için oldukça mantıklı bir hamle.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.