Ola Cabs, yiyecek ve market ürünü teslimatını sonlandırdı

Ola Cabs, yiyecek ve market ürünü teslimatını sonlandırdı

Hindistan'ın Uber'i olarak adlandırabileceğimiz Ola Cabs, yiyecek ve market ürünleri teslimat hizmetini sonlandırdığını açıkladı.

Uber gibi farklı iş modellerini deneyen Ola, yiyecek ve market ürünleri teslimatına Ola Cafe ve Ola Store etiketiyle giriş yapmıştı. Belli başlı şehirlerde pilot uygulama olarak başlatılan bu hizmetler, beklenen ilgiyi görmediği ve masraflı olduğu gerekçesiyle kapatıldı.

Paylaşılan bilgilere göre Ola kendini '1 milyar kişinin' taşınmasına odaklamak istiyor. Bu deneysel çalışmalardan çıkardıkları sonuçları da bir deneyim olarak değerlendiriyor.

Yemek-gıda siparişi nerede tutar?

olacafeŞimdiye kadar 1,4 milyar dolar yatırım toplayan Ola'nın bu işten el çekmesi gerçekten işin yapılamaz olduğuyla mı yoksa pazarın mı uyumsuz olduğuyla mı alakalı emin değilim. Zira UberEats, bir kaç ülkede ve 10'dan fazla şehirde hizmet vermeye devam ediyor. ABD'de UberEats'in ayrı bir uygulama olarak yayınlanması bekleniyor.

Diğer yandan Hindistan'da bu işi yapan InnerChef, Yummist, Peppertap, Grofers gibi uygulamalar olduğu biliniyor. Bu da paylaşıldığı üzere Ola'nın tamamen Uber ile taşımacılık alanındaki rekabete odaklanmak istediğini düşündürüyor. Zira geçtiğimiz hafta başlayan motosikletli taşıma rekabeti Uber ile Ola arasındaki pazar mücadelesinde önemli bir pay alacak gibi duruyor.

Türkiye'ye baktığımızda yine farklı kategorilerin kendi içinde başarılı olabileceğini görüyoruz ama zor bir iş olduğunu da kabul etmek gerek. Dikeyde başarılı olan girişimlerin yeterince hızlı bir büyüme yakalayıp yakalamadığı ise büyük bir soru işareti.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.