Opera internet tarayıcısına native reklam engelleme özelliği ekledi

Opera internet tarayıcısına native reklam engelleme özelliği ekledi

Reklam engelleme, alınan tüm önlemlere rağmen, doğal bir kullanıcı davranışı haline geliyor. Bugüne kadar internet tarayıcılarının eklentileriyle çözülen sorun, Opera'dan itibaren ilk kez tarayıcıya entegre bir özellik olarak sunuluyor. Native reklam engelleme teknolojisini tanıtan Opera, web motoru seviyesinde yani eklentilerle ulaşılamayacak bir hızda reklamları engelleme iddiasında.

Opera'nın masaüstü tarayıcısının geliştirici kanalından sunulmaya başlanan özellikle birlikte Opera tarayıcısı üzerinden reklam engellemek tek bir tuşla mümkün hale geliyor. Tarayıcıda kapalı olarak sunulan özellik için Opera, EasyList'in reklam engelleme ve takip listesini kullanıyor.

opera browser

Opera'nın tarayıcısına entegre sunduğu reklam engelleme yazılımının en önemli iddiası hız. Kendi araştırmalarına göre Opera entegre engelleyicisi, Google Chrome için geliştirilen popüler AdBlock Plus eklentisinden yüzde 45 oranında daha hızlı sonuç veriyor. Opera kullanıcıların da buldukları sonuçları paylaşmalarını istiyor. Bunun için reklam engelleyicisinin açık ve kapalı olduğu durumlarda sayfanın ne kadar sürede yüklendiğini gösteren bir zaman sayacı bulunuyor.

Opera bildiğiniz gibi Mediaworks şirketiyle dijital reklamlar alanında iddialı bir şirket. Buna rağmen reklam engellemenin gerekliliğini kabul ediyor olması dikkate değer.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.