Girişimcileri yeni nesil şirketlerle buluşturan NewCo 4 milyon dolar yatırım aldı

Girişimcileri yeni nesil şirketlerle buluşturan NewCo 4 milyon dolar yatırım aldı

Geçtiğimiz sene İstanbul'da da -ve ilk kez- düzenlenen NewCo Festivali'ni duymuşsunuzdur. Girişimcileri yeni nesil şirketlerle buluşturan NewCo da aslında tahmin edebileceğiniz gibi bir girişim.

2012 yılında John Battelle tarafından San Francisco'da kurulan NewCo; başta ABD'nin çeşitli şehirlerinden başlayarak zamanla dünyaya açıldı. Bugün İstanbul'dan Amsterdam'aLos Angeles'tan Mexico City'ye onlarca büyük dünya şehrinde düzenlenen festival ile en temel olarak; katılımcılar yeni nesil şirketlere düzenlenen gezilere katılıyor.

Böylece hem önemli bir tecrübe hem de 'networking' imkanı yakalayan katılımcılar; aynı zamanda söz konusu şirketlerde işe girmek adına da önemli bir adım atabiliyor. Çoğunluğu girişimcilerden oluşan katılımcılar aynı zamanda benzer sektörlerin profesyonel çalışanları da olabiliyor.

Ve gelelim bu haberimizin konusuna; NewCo, şirketin ilk yatırımcılarından olan True Ventures liderliğinde, aralarında John Battelle'in de bulunduğu bir takım yatırım şirketi ve melek yatırımcıdan, toplamda 4.3 milyon dolar yatırım aldı.

newco-sehirler

Gelir modelini sponsorluklar ve bilet satışı üzerine kuran NewCo, şirketin paylaştığına göre geçen sene 11 festival düzenlerken bu sene 15 festivale ulaşacakmış. Henüz karlılığa ulaşamadığını açıklayan NewCo, yaptığı açıklamaya göre bu yeni yatırımı sahip olduğu modeli tamamen ispatlayıp başarısını tüm dünyaya yaymak için kullanacak.

NewCo İstanbul Festivali 2016 için detaylar yakında!

Geçen sene olduğu gibi bu sene de NewCo ile beraber festivalin İstanbul ayağını beraber düzenliyoruz. Henüz tarih ve diğer detaylar kesinleşmediği için sizinle paylaşamıyoruz ancak dilerseniz e-posta adresinizi bizimle paylaşabilir ve tüm güncellemelerden haberdar olabilirsiniz.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.