Marketing 3.0: Kişiselleştirin ve bilgi bombardımanından kaçının

Marketing 3.0: Kişiselleştirin ve bilgi bombardımanından kaçının

Euro.message Kurucu Ortağı Osman Tufanoğulları, Eticaret16 konferansımızda e-ticarette müşteri deneyiminin önemini gündeme getirdi.

Geleneksel pazarlamanın öldüğünü söyleyen Tufanoğulları, yeni pazarlama dünyasında CMO'lar ile CIO'ların eşlerinden sonra birbiriyle en iyi anlaşan iki kişi olması gerektiğini söyledi. Müşteri deneyimine önem vermemin olmazsa olmaz bir gerçek olduğunu söyleyen Tufanoğulları, sunumunda şirketlerin başlıca 5 yeni yatırım ihtiyacı olduğunu dile getirdi.

Bu yatırım ihtiyaçlarını sıralayacak olursak;

  1. Omnichannel kampanya yönetim sistemleri
  2. Büyük veri yönetim ve analiz ürünleri
  3. Tavsiye motorları
  4. Sosyal medya takip ve raporlama sistemleri
  5. Gerçek zamanlı karar alma mekanizmaları

Yine sunuma göre Marketing 3.0, veriye dayalı birebir pazarlama dönemi olarak adlandırılıyor ve Marketing 2.0 ile arasındaki dönüşüm şu şekilde yorumlanıyor;

  • Toplu pazarlama -> Micro pazarlama
  • Program -> Diyalog
  • Otomasyon -> Kişiselleştirme
  • Marka Yönetimi -> Kitle Yönetimi

Bu değişimi her şirketin gerçekleştirmesinin elzem olduğunu ifade eden Osman Tufanoğulları, sunumunu tamamlarken müşterilerin kendilerini ilgilendirmeyen herhangi bir içerikle meşgul/rahatsız edilmemesinin altını çizdi. Özetle her alanda kişiselleştirme yapılmasını ve aynı şekilde bilgi bombardımandan da kaçınılması gerektiğini hatırlattı.

visilabs

Oturumun sonlarına doğru sahneye çıkan Arda Kutsal'la kısa bir söyleşi de yapan Osman Tufanoğulları, Euro.message'ın da dahil olduğu şirketler grubu The Related'ın yıllık cirosunun 20 milyon TL'ye ulaştığını paylaştı.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.