Physio Health: Y Combinator'a seçilen 'kurumsal mobil sağlık platformu'

Physio Health: Y Combinator'a seçilen 'kurumsal mobil sağlık platformu'

'Putting health into your company's DNA!' ('Şirketinizin DNA'sına sağlık işliyoruz!') sloganıyla bugün lansmanını yapan (Product Hunt'ta destek olmak istersenizPhysio Health için 'kurumsal mobil sağlık platformu' desek yanlış olmaz.

Masa başı işlerin insanların sağlığını ciddi şekilde tehdit ettiğini savunan girişim, masa başı işlerin bir başka deyişle günümüz iş hayatının diyabet riskini yüzde 112, kalp ve damar hastalıkları riskini ise yüzde 147 arttırdığını söylüyor.

Physio Health'in paylaştığı ve insanı düşüncelere sürükleyen bir diğer istatistik ise son 10 yılda ABD'deki şirketlerin sağlık masraflarının yüzde 80 artmış olması. ABD'li şirketlerin sağlık programları için harcadığı rakam yıllık 30 milyar doları geçiyor ve bu programlara katılım oranıysa sadece yüzde 6'larda kalıyor-muş.

Physio Health adındaki girişimin bu konudaki çözümüyse gelir modelini kurumsal şirketlere dayandırdığı bir mobil platform oluşturmak ve masa başa iş yapan kişilerin daha sağlıklı bir yaşam sürmesini sağlamak. Physio Health'in oyunlaştırma ve ödül mekanizmalarını da işin içine kattığını söylemeye sanırım gerek yok. Özetle Physio Health ile şirketlerin her çalışanına adeta dijital bir sağlık koçu sunabildiğini ve uygulamanın çalışanlar için çeşitli egzersizler de önerdiğini ekleyelim.

Bu arada Physio Health platformu FitBit ve Jawbone gibi giyilebilinir teknoloji bileklikleriyle birlikte AppleHealth, Runkeeper ve Moves gibi sağlık alanında aktivite bilgisi saklayan platformlarla tamamen entegre olarak çalışabiliyor.

physio-health-kurucu-ortaklar-firdevs-melike

Physio Health, biri internet girişimleri diğeri de sağlık alanında uzman iki kardeş tarafından kurulmuş

Firdevs ve Melike Abacıoğlu kardeşler tarafından hayata geçirilen girişimin oldukça dikkat çekici bir hikayesi var. Stanford'da Kimya Mühendisliği okuyan Melike, uzun yıllar sağlık sektöründe çalışıyor. Özel sektördeki bu tecrübesinin üzerine Harvard'da MBA yaptığı sırada 'büyük veri ile önleyici sağlık prensibleri' üzerine çalışırken aklına Physio Health fikri geliyor.

Melike ilk iş olarak konuyu yine Harvard'da MBA yapmış ve Avrupa'da bir yatırım fonunda teknoloji yatırımlarıyla ilgilenen kardeşi Firdevs'e açıyor. Ve iki kardeşin bir süre sonra Y Combinator'a taşıyacakları girişimcilik hikayesi bu şekilde başlıyor.

Webrazzi okuyucularına özel olarak hemen şimdi uygulamayı deneyebilirsiniz

Y Combinator'ın 2016 kış dönemine kabul alan girişim, şu an hem ABD hem de Türkiye'de aktif olarak kullanılabiliyor. Büyük veri, mobil uygulama ve dijital sağlık gibi ilgi çekici 'etiketlere' sahip olan girişim ileride Health&Tech alanında adından söz ettirebilir.

Physio Health'in dilerseniz hemen şimdi Android veya iOS platformlardan yer alan mobil uygulamalarını inceleyebilir, ya da platformun web sitesi üzerinden detaylı bilgi alabilirsiniz. Uygulamaya kayıt olabilmek içinse 'WEBRAZZI' kodunu kullanabilirsiniz. Physio Health hakkında sizleri bilgilendirmeye devam edeceğiz.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.