Microsoft'un amiral gemilerinden SQL Server artık Linux üzerinde de kullanılabilecek

Microsoft'un amiral gemilerinden SQL Server artık Linux üzerinde de kullanılabilecek

Microsoft resmi blogu üzerinden yayınladığı duyuruyla veritabanı yazılımı SQL Server'ın bundan sonra Linux platformunda da kullanılabileceğini duyurdu. Kökleri 1988 yılına kadar uzanan yazılım için Linux platformu bir ilk olacak.

Linux için ön inceleme(preview) versiyonu yayınlanan SQL Server'ın tam versiyonun 2017 yılı ortalarında yayınlanması planlanıyor. SQL Server ile birlikte Linux kullanıcıları açık kaynaklı ücretsiz yazılımların yanında daha çok kurumsal kullanıma hitap eden bir veritabanı yönetim aracına daha sahip olmuş olacaklar. Microsoft'un Linux platformunda özellikle kurumsal müşterilere karşı Oracle ile rekabette ne kadar başarılı olacağını zamanla göreceğiz ancak Microsoft için artık işletim sistemi değil geliştirdiği servislerin bir numaralı öncelik olduğunu rahatlıkla söyleyebiliriz.

IDC'de kurumsal altyapılar bölümünden sorumlu başkan yardımcısı olan Al Gillen'da Microsoft'un yaptığı bu hamle ile SQL Server'ın adaptasyon oranında yükselmeye geçebileceğini altını çizmiş. Satya Nadella'da Microsoft'un ''servis, ürün'' öncelikli bir şirket olduğunu şu anda ''Veri''nin şirketin temel varlıklarından biri olduğunu ancak Microsoft SQL Server'ın şirketin en fazla öneme sahip stratejik varlığı olmadığının altını çizmiş.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.