Eticaret için SaaS girişimi Veeqo, kargo aracısı ParcelBright'ı satın aldı

Eticaret için SaaS girişimi Veeqo, kargo aracısı ParcelBright'ı satın aldı

Lojistik ve hizmet olarak sunulan yazılımlar e-ticaretin perakende pazarından daha fazla pay almasında büyük önem taşıyor. Veeqo'nun ParcelBrigtsatın alması da bunun önemli bir göstergesi.

İngiltere ve ABD'de ofisleri bulunan Veeqo, e-ticaret odaklı sipariş, envanter ve sevkiyat yazılımı geliştiren bir girişim. Amazon, ebay, Spofiy vb. mecralarda satış yapan e-ticaret oyuncularının işlerini kolaylaştıran bir hizmet sunuyor. Parcelbright ise özellikle küçük şirketler için kargolama, paket gönderim işini kolaylaştırıyor. Kargo şirketleriyle yaptığı toplu anlaşmalarla daha uygun ve hızlı bir sipariş süreci vaadediyor.

Parcelbright'ın kurucularının Veeqo'nun danışmanları arasına katılacağı açıklanıyor fakat satın almanın mali detayları hakkında bilgi verilmiyor. Net olan şeyse Veeqo ile Parcelbright'ın bundan sonra tam entegrasyon ile çalışacağı.

parcelbright eticaret

ParcelBright, şimdiye kadar Forward Partners, Talis Capital, Avonmore Developments ve Howzat Partners tarafından 1 milyon dolar tohum yatırım almış ve görünüşe göre daha sonra yatırım alma ihtiyacı duymamış. Girişim şu anda kargo şirketleriyle Restful API üzerinden sıkı bir işbirliği halinde ve bu alanda nasıl bir iş yapılabileceğine güzel bir örnek teşkil ediyor.

Bağımsız taşımacılık girişimleri her ne kadar önemli bir potansiyel vaadetse de buzdağının görünmeyen kısmında büyük bir lojistik trafiği var. Dolayısıyla e-ticaretin bu tarafında geliştirilecek SaaS yazılımlarının oldukça değerli olduğunu düşünüyorum. Bu alandaki atılımların ne kadar karlı olduğunu ise Amazon'un kendi lojistik işini kurma planlarıyla örtüştürebiliriz.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.