Positive Enerji'ye Şirket Ortağım melek yatırımcılarından 510 bin TL yatırım

Positive Enerji'ye Şirket Ortağım melek yatırımcılarından 510 bin TL yatırım

Enerji verimliliği ve tüketimi üzerine analiz ve raporlama hizmetleri sunan Positive Enerji, sektördeki iddiasını aldığı Şirket Ortağım melek yatırımcılarından aldığı yatırımla güçlendiriyor. Biraz önce aldığımız bilgiye göre Positive Enerji, Hasan Pehlivan'ın liderlik ettiği yatırım turunde 510 bin TL yatırıma imza attı. Yatırıma katılan diğer isimlerse Mustafa Temiz, Hasan Ulusoy, Coşkun Ural, Sinan Bora, Orhan Turan ve ŞirketOrtağım Danışmanlık Hizmetleri A.Ş. oldu.

Soner Hacıhaliloğlu, Cem Aybar ve Fatih Kılıç tarafından kurulan Positive Enerji, ticari binaların ve konutların enerji tüketiminde tasarruf sağlamayı amaçlayan bir girişim. Tüketilen tüm enerjiyi ölçerek kullanım şeklini analiz eden girişim, gereksiz enerji kullanımını önleyecek öneriler ve raporlar sunuyor.

Girişimin en dikkat çeken ürünlerinden biri olan EnBeacon da nesnelerin interneti dikeyinde önemli bir yerde tutulmayı hakediyor.

Sitesi Türkçe ve İngilizce dil desteğine sahip olan Positive Enerji, geliştirdiği çözümlerin sadece Türkiye’de değil, küresel pazarda da kullanılmasını hedefliyor. EnerjiSa’nın eski CFO’su Bernhard Raberger'in ilk yatırımcılar arasında yer alması ise girişimin küresel vizyonu için olumlu bir izlenim veriyor.

50’e yakın melek yatırımcı üyeye sahip ŞirketOrtağım, Hazine Müsteşarlığı’nın sağladığı vergi teşviklerinden sonra kurulan bir melek yatırımcı ağı ve 2014 yazında toplam 1,3 milyon TL yatırım yaptığını paylaşmıştık. Umuyoruz bu konuda benzer melek yatırımcı ağlarının etkiliği artarak devam eder.

2014 yılında kurulan Positive Enerji, Mayıs 2015'te PİLOTT girişim hızlandırma programına seçilen 14 girişiminden biri olmuştu.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.