WhatIsMyMovie: Yapay zeka tabanlı film arama motoru

WhatIsMyMovie: Yapay zeka tabanlı film arama motoru

Şubat ayında TED konuşmalarıyla ilgili bilimsel araştırmaları bulan yapay zeka servisi IRIS.AI'i hatırlayanlar olacaktır. Bu kez Valossa AI tarafından geliştirilen WhatIsMyMovie.com'dan bahsedeceğiz.

WhatIsMyMovie, 40 bin sinema filmi üzerinden akıllı öneriler yapan yapay zeka tabanlı bir arama motoru. İzlemek istediğiniz filmin içeriğine dair bir kelimeyi veya kelime grubunu girerek doğru sonuçlara ulaşmanızı sağlıyor. Örneğin 'tüm James Bond filmleri', 'uzay savaşları ve lazer silahları içeren bilimkurgu filmleri' gibi aramaları hem yazılı hem de sesli olarak yapabiliyorsunuz. Şimdilik sadece İngilizce sorgulara yanıt veriliyor.

WhatIsMyMovie'de istediğiniz filmi bulmanın bir yolu da replikler üzerinden arama yapmak. Örneğin 'i'm tired boss' diye aradığınızda Yeşil Yol'u 2. sırada getiriyor veya 'may the force be with you' dediğinizde Star Wars ile karşılaşıyorsunuz. Keza oyuncu isimleri üzerinden de araştırma yapabiliyorsunuz.

Valossa AI sinema yapay zeka

Elbette bu sorguların çok şaşırtıcı olduğunu söylemek zor. Ancak Val.i'nin henüz başlangıç aşamasında olduğunu ve WhatIsMyMovie'de kullanılan algoritmanın patent onayı beklediğini de paylaşmadan geçmeyelim.

Finlandiya'daki Oulu Üniversitesi araştırmacılarının girişimi olan Val.ai, derin arama ve görsel veri analizi üzerine odaklanıyor. Dolayısıyla önümüzdeki dönemde sinema filmlerine dair daha ileri çalışmalar görmek şaşırtıcı olmaz.

Yapay zeka programlarının insanlığa karşı bir tehdit oluşturması halen film senaryolarıyla sınırlıyken, bu servisleri rahat rahat kullanmaya devam edebiliriz. :)

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.