Google'ın Hands Free uygulaması telefonu cepten çıkarmadan ödeme yapabilmenizi sağlıyor

Google'ın Hands Free uygulaması telefonu cepten çıkarmadan ödeme yapabilmenizi sağlıyor

Google'ın ilk kez geçtiğimiz Mayıs ayında düzenlediği Google I/O etkinliğinde tanıttığı Hands Free uygulaması Android ve iOS platformu için yayınlandı. Uygulama ile cep telefonunuzu cebinizden çıkarmadan ödeme yapmak mümkün hale geliyor.

Akıllı telefonunuz ile ödeme yapmak istediğinizde telefonunuzu kasada bulunan özel ödeme bölümüne doğru uzatarak onaydan geçirmeniz gerekiyor. Ancak Google şu an için yalnızca San Francisco'nun belli bölgelerinde test ettiği Hands Free uygulaması ile bunu da ortadan kaldırmak istiyor. Google'ın geliştirdiği sistemde Wi-Fi ve Bluetooth ile konumunuz doğrulanıyor ardından ödeme yapmak için kasaya geldiğinizde kamera ile fotoğraf eşleşmeniz ve isminizin baş harflerinin eşleştirmesi yapılıyor. Tüm işlemler boyunca herhangi ekstra bir işlem yapmanız gerekmiyor.

Android Pay ile 9 milyon kayıtlı kullanıcıya ulaşan Google'ın geliştirdiği Hands Free uygulamasının deneysel olduğunu söyleyebiliriz. Şirket ödeme sistemlerinin gelecekte nasıl şekilleneceğini ve kullanıcı tepkilerini ölçmek için geliştirdiği bazı servisler ile bunu test ediyor, Hands Free uygulaması da aslında bunlardan biri. Google'ın geliştirdiği bu yeni uygulamanın en tartışmalı noktası ise güvenlik. Kasada kimliğinizin doğrulaması için Google tarafından mağazaya verilen Hands Free kamerası ile fotoğrafınız çekiliyor ve daha önce sisteme yüklediğiniz fotoğraf ile karşılaştırılarak doğrulanıyor. Bu yöntem güvenlik konusunda bazı soru işaretlerini beraberinde getirse de Hands Free projesinden sorumlu direktör olan Pali Bhat fotoğrafların anında silindiğini açıklamış.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.