Microsoft HoloLens'in geliştirici modeli yaklaşık 9 bin TL!

Microsoft HoloLens'in geliştirici modeli yaklaşık 9 bin TL!

Microsoft, sanal gerçeklik gözlüğü HoloLens'in geliştirici kitlerini 2016'nın ilk çeyreğinde dağıtacağını açıklamıştı ve daha önce başvuru yapan geliştiriciler için ön başvurular açıldı.

Microsoft, Google Glass'da olduğu gibi HoloLens'i ücretli olarak geliştiricilere gönderecek. Üstelik hiç de azımsanmayacak bir fiyata. Microsoft'tan ön sipariş daveti alan girişimciler 3 bin dolar yani yaklaşık 9 bin TL'ye HoloLens satın alabilecek. Gönderimler ise 30 Mart'ta başlayacak.

İlk HoloLens uygulamaları

Microsoft, ön sipariş açıklamasıyla beraber HoloLens özelinde uygulamaların da tanıtımını yaptı. Şimdilik HoloLens'e özel Skype uygulaması ve bir kaç oyun tanıtılsa da geliştiricilerin çok farklı uygulamalarla dönüş yapacağına şüphe yok.

Microsoft, geçtiğimiz Ocak ayında HoloLens'in tamamen kablosuz ve 5 saat pil ömrüne sahip olacağını açıklamıştı. Yarım kilogramdan biraz daha ağır (576 gr) olan HoloLens, 64 GB bellek ve 2GB RAM özellikleriyle geliştiricilerin kullanımına sunuluyor. Son tüketici modelinin nasıl olacağı meçhul ve ilk geliştirici modelleri sadece ABD ve Kanada içinde gönderilecek.

Halen geliştirici modeli için başvuruların kabul edildiğini paylaşalım ama diğer ülkelere gönderimin ne zaman başlayacağı bilinmiyor.

Microsoft, Google Glass mezarından kalkmadan önce son tüketici modelini pazara sunar mı bilinmez ama şahsen bu sürenin çok uzun olmamasını temenni ettiğimi söyleyebilirim.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.