6 binden fazla işyerine ulaşan ÖdeAl 2016'da 50 milyon TL ciro hedefliyor

6 binden fazla işyerine ulaşan ÖdeAl 2016'da 50 milyon TL ciro hedefliyor

Türkiye ödeme sistemleri pazarındaki yerli oyunculardan Öde.al, 2015 performansını detaylı rakamlarla bizimle paylaştı. Bu yıl içinde Ortadoğu'ya açılabileceğinin de sinyallerini verdi.

Kısa bir özet geçmek gerekirse, Fevzi Güngör tarafından kurulan Öde.al, Webrazzi Mobil 2014'te kendini tanıtmıştı. 2015'in ilk yarısında da Sankonline ile yaklaşık 8 milyon TL yatırıma imza atmıştı.

2015 performansı hakkında detaylı rakamlar paylaşan Öde.Al, aldığımız bilgiye göre son bir yılda üye işyeri sayısını 9 kat artırmış. Ödeal İşyerim uygulaması (iOS, Android) da günlük işlem adedini 16 kat ve cirosunu 26 kat artırmış. Cep telefonu üzerinden başka bir cihaza ihtiyaç duymadan kart ile ödeme alan bu mobil tahsilat sistemini Ödeal İşyerim uygulaması, 2015 sonu rakamlarına göre en çok bilişim, pazarlama ve iletişim sektörlerinde tercih edilmiş.

67 ildeki 59 sektörden işyeri

Şubat 2016 itibarıyla Öde.Al İşyerim uygulamasını kullanan işyeri sayısı 67 ile ve 59 sektöre yayılırken, 6 bine yakın üye işyerinin 150'si günlük olarak tahsilat yapmış. Kullanıcılarının yüzde 80'i 26-45 yaş arasında olan Öde.al, tahmin edileceği üzere daha çok genç yaştaki iş yeri sahiplerinin tercihi olmuş.

2016 hedefi 50 milyon TL ciro

Türkiye'de ödeme sistemleri pazarının önemli bir potansiyeli olduğu malum. Keza bu potansiyel rekabete ve küresel büyüme stratejilerine de yansıyor. Orta vadede finansal teknolojiler alanında bölgesel bir şirket olmayı amaçlayan Ödeal da, bu yıl sonunda aylık 50 milyon TL hacim ve son çeyrekte Ortadoğu Bölgesi’nde bir ülkeye giriş yapmayı hedefliyor.

Türkiye'deki ödeme sistemleri çözümlerine gerçekten önem vermemiz gerekiyor zira finansal teknolojilerde yakalanacak başarılar diğer girişimler için de bir kaldıraç etkisi olabilir.

Odeal_2015_infografik

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.