Sony, PlayStation VR etkinliğini 15 Mart'ta gerçekleştirecek

Sony, PlayStation VR etkinliğini 15 Mart'ta gerçekleştirecek

Sony merakla beklenen sanal gerçeklik gözlüğü PlayStation VR için sadece basına açık olarak düzenlenecek bir davette bulundu.

Sony, PlayStation VR ile ilgili tüm detayların belli olmasının beklendiği etkinliğin tarihiniyse 15 Mart 2016 olarak belirlemiş.

Sanal gerçeklik gözlüklerinde gittikçe artan rekabet ve oyun geliştiricilerinin sanal gerçeklik oyunlarına hızlı başlayan ilgisi, platformları da daha hızlı hazırlama gerekliliğine teşvik ediyor. Bu alanda da Oculus, Vive gibi rakipleri bulunan PlayStation VR, Sony'nin kendi konsolu için de oldukça önemli.

Bildiğiniz gibi bir süre önce PlayStation VR'ın fiyatının sızdığına dair bazı söylentiler çıkmış, ancak Sony'nin kamuoyu yoklaması da olabilecek bu taktik, fiyatın bir kısım oyuncu tarafından pahalı bulunmasıyla sonuçlanmıştı. Yani PlayStation VR'ın fiyatı da merakla bekleniyor.

Elbette PlayStation VR'ın fiyatıyla birlikte en çok merak edilen bir diğer sırrı kesin çıkış tarihi. Geçtiğimiz günlerde, ABD'nin en büyük oyun ve video oyun aksesuarları mağazalarından birisi olan GameStop'un CEO'su bazı açıklamalarda bulunmuş, Sony ile yakın ilişkide olup görüştüklerini ve PlayStation VR'ın Sonbahar aylarından önce raflarda görülemeyeceğini söylemişti. Sony'nin basın etkinliğini 15 Mart'ta yapacak olması ise PlayStation VR'ın hazır olduğuna ve daha erken çıkacağına bir gösterge oluyor. Daha önce "2016'nın ilk yarısı" sözünü veren Sony, bakalım bu sözünü yerine getirebilecek mi?

psvrgdc

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.