Avrupa'da 12 şehire ulaşan ErasmusInn ev sahiplerine bu yıl 400 bin TL gelir kazandırdı

Avrupa'da 12 şehire ulaşan ErasmusInn ev sahiplerine bu yıl 400 bin TL gelir kazandırdı

Başta Erasmus olmak üzere farklı değişim programlarındaki öğrencileri ev sahipleriyle buluşturan yerli girişim ErasmusInn, Avrupa'yı ele geçiriyor. Temmuz 2015'te yani yaklaşık sekiz ay önce faaliyete başlayan girişim, bugün aralarında Barselona, Berlin, Madrid, Porto ve Ankara'nın doluğu 12 Avrupa şehrine ulaştı. ErasmusInn'in hedefi küresel rakiplerinin önüne geçmek. Bunun için sırada Amerika ve Avustralya var; bir de sanal gerçeklik uygulaması geliyor.

Startup Turkey 2015'te yalnızca fikir halindeyken ilk tohum yatırımını alan ErasmusInn Can Köseoğlu'nun projesi ve Nicolas Akavi (COO)  ve Ender Akgul (CTO)  ile birlikte üç kişilik bir ekip tarafından yalın bir girişim gibi geliştirildi. Ürün son haline gelmeden önce  kullanıcılarla buluştu, geri dönüşlere göre iyileştirildi ve "ilk 100 mutlu müşteri" sayısı kısa sürede bine ulaştı. (Yeni başlayan girişimciler için tavsiye niteliğindeki deneyimlerin detaylarını Can Köseoğlu'nun burada ve burada aktarıyor.)

ErasmusInn, tipik online konaklama platformlarından farklı olarak aradığınız şehirle birlikte gitmek istediğiniz üniversiteye göre de arama yapabileceğiniz bir platform. Airbnb nesli için harita üzerinde arama yapabilme, fiyata göre filtreleme, ilandaki eve ait detyları görüntüleme gibi standart özelliklerle kullanımı oldukça kolay.

CanKoseoglu_full
Can Köseoğlu

Öğrenciler ErasmusInn üzerinden buldukları konutun kirasını ErasmusInn'e ödüyorlar ve platform bu ödemeyi belirli bir komisyon aldıktan sonra ev sahibinin hesabına yatırıyor. ErasmusInn toplam kira bedeli üzerinden ev sahibinden yüzde 4; öğrenciden yüzde 12 komisyon alıyor.

Site kalış süresiyle ilgili bir sınır belirlemese de ErasmusInn'in paylaştığı bilgiye göre ortalama kiralama süresi 150 gün. ErasmusInn üzerinden ilk günden itibaren geçen sürede toplam 15 bin gece konaklama satışı yapıldı ve Ocak 2016'dan bu yana ErasmusInn ev sahiplerine 400 bin TL  gelir kazandırdı.

erasmussin

Adı ErasmusInn olsa da platform yalnızca Erasmus öğrencilerini ağırlamıyor. Değişim ögrencileri, ev arayan Turk öğrenciler, AISEC gibi kurumlardan gelen stajyerler ve expatlar da ErasmusInn üzerinde ev bulabiliyor. Büyümeye odaklanan ErasmusInn kapsamına Work and Travel'ı da dahil ederek bu yıl ABD'ye ve Avustralya'ya açılmayı planlıyor. Aralık 2016'da konaklama satışını 250 bin geceye çıkarmayı hedeflediklerini söylüyor Can, bize.

Bugün web'den Android uygulamasından erişilebilen ErasmusInn'in milyon dolarlarca yatırım almış Uniplaces.com, Nestpick.com gibi rakipleri bulunuyor. Platform pazardaki eğitim ve çalışmak için yurt dışına gidenlerin oluşturduğu pazarda herkese yetecek kadar yer olduğunu düşünüyor. Bununla birlikte yakında lansmanını yapacağı VR uygulaması, uluslararası pazarda da ses getirebilecek nitelikte. Ev arayanların fotoğraf yerine evin simülasyonunda gezinmelerini sağlayan uygulama önümüzdeki aylarda görücüye çıkacak.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.