LG modüler akıllı telefonu G5'i tanıttı

LG modüler akıllı telefonu G5'i tanıttı

LG, Barselona'da düzenlenen Mobil Dünya Kongresi'nde gerçekleştirdiği etkinlikte yeni akıllı telefonu G5'i tanıttı.

Tasarım konusunda bir hayli radikal değişikliklere giden LG, akıllı telefonu G5'i modüler bir hale getirmiş. Bu anlamda ilk göze çarpan detay G5'te artık pek çok kullanıcının özlem duyduğu çıkarılabilir bataryanın kullanılmış olması. Bununla birlikte LG G5 sayesinde kullanıcılar telefonlarını bir dijital kameraya ya da ses sistemine de dönüştürebiliyor. G5'in "Oyun Arkadaşları" olarak anılan diğer ürünleri G5 ile tam uyumlu çalışıyor ve farklı ürünleri alarak, LG G5'in modüler yapısının avantajlarından yararlanabiliyorsunuz.

G5 tasarımda halefi G4'e göre önemli değişiklikler yapmış, ekran kalitesinde iyileşme, kamerada daha iyi bir sistemin kullanılması gibi detaylar cihazın içinin daha sağlam olduğunu gösteriyor. Tasarımsal çizgide ise LG G5 pürüzsüz metal bir yüzeye sahip. Cihazın 5.3 inçlik ekranı Quad HD IPS kalitesiyle geliyor.

Biraz daha teknik özelliklerine bakacak olursak, G5'in 4GB RAM'i bulunuyor. Snapdragon 820 işlemcili G5, 2TB'a kadar microSD desteği sunuyor ki bu da önemli gelişmelerden birisi. Android 6.0 işletim sistemi kullanan telefon, LG'nin özel olarak geliştirdiği her zaman erişilebilir ekran konseptli Always-on özelliği de G5'in ana ekranına taşınmış.

Gümüş, Titan, Altın ve Pembe olmak üzere 4 farklı renkle piyasaya sürülecek olan G5'in, Nisan ayından itibaren piyasada olması bekleniyor. Ürünün tanıtım videosunu aşağıda bulabilirsiniz.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.