Epson, yeni akıllı gözlüğü Moverio BT-300'ü tanıttı

Epson, yeni akıllı gözlüğü Moverio BT-300'ü tanıttı

Akıllı gözlük kavramını Google Glass ile hayatımıza sokan Google (şimdilik) halen sessizliğini koruyor ama rakipleri boş durmuyor. Epson, Mobil Dünya Kongresi 2016'da yeni akıllı gözlüğü Moverio BT-300tanıttı.

Epson'un geliştirdiği Moverio BT-300, Si-Oled* olarak adlandırılan, özel bir mikro ekran projeksiyonu kullanıyor. Bu ekran tipi siyah tonları daha gerçekçi gösteriyor. Isınma ve gecikme gibi sorunları geride bırakmak isteyen model BT-300'de 3 tane de programlanabilir buton yer alıyor.

2016'nın sonunda pazara sunulması planlanan BT-300, BT-200'den yüzde 20 oranında daha hafif, yani 60 gram civarında bir ağırlığa sahip. Bu noktada Google Glass'ın 36 gram civarında olduğunu hatırlatmakta fayda var ama BT-300 çift ekranlı bir akıllı gözlük olduğu için aradaki ağırlık farkını kabul etmek de mümkün.

Intel Atom işlemcili, 4 çekirdekli 1,44 GHz işlemciye sahip BT-300, Android 5.1 tabanlı. Daha önceki modellerdeki VGA kamera yerine bu kez 5 megapiksellik daha iyi bir kamera kullanılmış. Çift ekran sayesinde 3 boyutlu görüntü sunabiliyor.

Veri görelleştirme, bir başkasının gözünden görüntü, perakende alışveriş asistanı gibi özelliklerle Epson'un daha iyi bir noktaya geldiğini söyleyebiliriz. Ön sipariş alan BT-3oo'ün fiyatı henüz belli değil ama selefi BT-200'ün hali hazırda 700 dolara satışa sunulduğunu paylaşalım.

*Silicon Organic Light-Emitting Diode

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.