Samsung, Galaxy S7 ve S7 edge modellerini Barselona’da tanıttı

Samsung, Galaxy S7 ve S7 edge modellerini Barselona’da tanıttı

Samsung S7Yapı Kredi Cüzdan'ın katkılarıyla hazırladığımız Mobil Dünya Kongresi özel yayınlarımızın ilkini fuarın açılışından bir gün önce gerçekleştirdik. Samsung, amiral gemisi telefon serisi Galaxy S’in yeni modeli Galaxy S7’yi bu akşam Barselona’daki Unpacked etkinliğinde duyurdu. Aylardır merakla beklenen telefonun özellikleri ve tasarımıyla ilgili bir süredir konuşulan beklentilerin çoğu gerçek çıktı. 

İspanya’nın Barselona şehrinde düzenlenen Mobil Dünya Kongresi’yle ilgili geçtiğimiz hafta yayımladığımız makalede, şirketlerin lansmanını yapacağı ürünlerle ilgili beklentileri ve ön bilgileri paylaşmıştık. Bunlar arasında en dikkat çekeni, Samsung’un S7 ve S7 edge modelleriydi. Şirket, 2011’deki S2 modelinin lansmanından itibaren, Mobil Dünya Kongresi’nden hemen önce, “Unpacked” adlı ayrı bir özel etkinlikle kendi ürünlerini duyuruyor. Galaxy S7, önceki modelde olduğu gibi 5,1 inç büyüklüğünde 1440x2560 piksel yoğunluklu, 576 PPI değerinde Super AMOLED ekran yer alıyor. Galaxy S7 ekranı Corning Gorilla Glass 5 teknolojisi ile korunuyor. S7 edge'in ekran boyutu ise 5,5 inç.

Samsung S7 microSD

Su dayanıklılığı ve microSD desteği geri geldi Galaxy telefonlarında tasarım anlayışını geçtiğimiz yıl keskin biçimde değiştiren Samsung, S serisine S6 ile birlikte edge ve edge plus modellerini de ekleyerek, kavisli ekranın yanı sıra ekran boyutunda da açılım yapmıştı. Şirketin S6 modellerinde suya dayanıklılık ve microSD desteğini kaldırması yoğun biçimde eleştirilmişti. Samsung bu eleştirileri dikkate almış olacak ki, yeni modellerde S7 ve S7 edge’e suya dayanıklılık ve microSD özelliklerini yeniden ekledi.

Samsung S7-2

Tasarım ve özellikler Samsung’un Galaxy S6 ile geldiği tasarım değişiminde çok büyük bir değişiklik yapmayarak S7’de benzer bir çizgide kaldığını ve malzeme kullanımında da bir değişime gitmediğin görüyoruz.  Ön ve arka yüzeylerde cam kullanmaya devam edildi.

F1.7 diyaframıyla dikkat çeken kamerası, yeni özellikler eklenerek çok daha kaliteli hale getirilmiş. Sunumda, gece ortamında aynı görüntünün S7 ile iPhone 6s ile çekilmiş versiyonları karşılaştırıldı. Grafik işlemcisi, önceki modelden %35 daha iyi hale getirilmiş. Telefonda yüksek performans sırasında ısınmayı önlemek için özel bir soğutma kanalı üzerinde çalışılmış. Samsung, yeni telefonların oyun performansı konusunda çok daha iddialı olduğunu dile getiriyor.

Mark

Mark Zuckerberg sahneye çıktı! Lansmanın sürprizlerinden en iyisi Facebook CEO'su Mark Zuckerber'ün sahneye çıkması oldu. Artırılmış gerçeklik gözlüğü Gear VR ve 360 derece kamera üzerinde duran Mark Zuckerberg, gelecek nesil platformun Gear VR olduğunu söyledi. Facebook'un bir süredir 360 derece videoları desteklediğini söyleyen Zuckerberg, video içeriğinin farklı formatlarda büyüyüşüyle ilgili görsel örnekler verdi.

360

360 derece kamera ile her şey kayıt altında Lansmanda telefonların yanı sıra, Samsung'un yeni kamerası S 360 da tanıtıldı. Samsung, bu kamerasını Gear VR'la bütünleştirerek görüntüleme alanında konumunu güçlendirmeyi planlıyor.

Kamera özellikleri telefonun önüne geçmiş Galaxy S7, düşük ışıklı ortamlarda bile çok daha net ve parlak görüntüler elde etmesi için, bir akıllı telefonda ilk defa kullanılan Çift Piksel (Dual Pixel) kamera ile donatılmış. Optik İmaj Sabitleme (OIS) ile hareketli görüntüleri kaydetmek kolaylaşıyor. 4K çözünürlüğünde 30 FPS hızında video çekmek de bu telefonla mümkün. Galaxy S7'deki diyafram açıklığı ise 1.7 değerinde.  Daha geniş diyafram açıklığı ile Çift Piksel teknolojisi ve daha büyük pikseller sayesinde düşük ışık koşullarında bile çok daha hızlı perde (shutter) sürati ve çok daha isabetli otomatik odaklanma (autofocus) özelliği yer alıyor. Yeni kamera modu Motion Panorama, geleneksel panoramik fotoğraflara hareket katıyor, kullanıcılara sürükleyici bir görsel deneyim sunuyor. Telefonlarda 12 megapiksel arka, 8 megapiksel ön kamera bulunuyor.

S6'dan %30 daha hızlı Galaxy S7 işlemcisi, tahmin edildiği gibi 2.3 GHz hızında çalışan Exynos 8890 yonga seti oldu. Hızlı Şarj 3.0 destekli 3.000 mAh kapasiteli batarya ile gelen Galaxy S7, sadece 30 dakikada %83 şarj dolumu gerçekleştirebiliyor. Galaxy S7’de kablosuz şarj desteği de var. Galaxy S7 işlemcisi Galaxy S6 işlemcisine göre %30.4 daha hızlı. Grafik birimi ise S6'ya göre %63.9 daha performanslı çalışıyor. Dahili soğutma sistemiyle aşırı ısınmanın önüne geçilmesi hedeflenmiş. Oyuncular için yeni eklenen Oyun Başlatıcısı (Game Launcher), kullanıcıların pil tüketimini yönetmesine ve bildirimleri minimuma indirmesine olanak tanıyor. Galaxy S7 ile birleştirilen Vulkan API, yüksek performans gerektiren grafik yoğun oyunların düşük pil tüketimiyle oynanmasını sağlıyor. Galaxy S7 grafik biriminde ise Mali-T880 MP12 tercih ediliyor. Vulkan sayesinde Galaxy S7 oyun grafikleri konsol kalitesinde olacak.

Galaxy S7 fiyatı ve çıkış tarihi Fiyat bilgisi henüz açıklanmayan Galaxy S7, 11 Mart 2016'da ön siparişe çıkacak. Ön sipariş verene Gear VR hediye edilecek. Galaxy S7 ve S7 edge, Android 6.0 Marshmallow sürümü ile satışa sunulacağını belirtelim.

Siyah, beyaz, gri ve altın olmak üzere dört renk seçeneği sunulan S7 ve S7 edge’in ortak özellikleri şunlar:

  • 4.5G ve Wi-Fi 802.11 a/b/g/n/ac, dual-band, Wi-Fi Direct, hotspot, Bluetooth 4.2 (A2DP, LE ve apt-X) bağlantı noktaları
  • NFC teknolojisi desteği
  • microSD kart desteği ile 200 GB'a kadar hafıza arttırımı
  • Parmak izi okuyucusu ile yüksek güvenlik
  • IP68 sertifikası ile su geçirmezlik

Samsung Galaxy S7 İşlemci: 8 çekirdekli (2,3 GHz dört çekirdek + 1.6GHz dört çekirdek) Ekran: 5,1 inç Kamera: 12 MP arka+5 MP ön Disk: 32 GB SD Kart: 200 GB SD kart yuvası Pil: 3000 mAh Su ve Toz direnci

Samsung Galaxy S7 edge İşlemci: 8 çekirdekli (2,3 GHz dört çekirdek + 1.6GHz dört çekirdek) Ekran: 5,5 inç Kamera: 12 MP arka+ 5 MP ön Disk: 32 GB bellek SD Kart: 200 GB SD kart yuvası Pil: 3600 mAh Su ve Toz direnci

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.