Volvo, yeni akıllı telefon uygulamasıyla araba anahtarlarını tarihe gömecek

Volvo, yeni akıllı telefon uygulamasıyla araba anahtarlarını tarihe gömecek

Geçen ay Microsoft Band 2 akıllı bileklikler üzerinden sesle kontrol özelliğini tanıtan Volvo, henüz sürücüsüz otomobil geliştirmiş değil ama yeni akıllı telefon uygulamasıyla araba anahtarlarını tarihe gömmeye hazırlanıyor.

Önce Ford Motor Company, ardından Çinli Geely tarafından satın alınan Volvo, 2017'de kullanıma sunmayı planladığı mobil uygulamayla fiziksel olarak anahtar taşıma zorunluluğunu ortadan kaldıracak. Bluetooth bağlantısını kullanan uygulama, telefonunuzu cebinizden çıkarmadan aracınızın kapı kilidini açmanızı ve aynı şekilde çıktıktan sonra kapıları kilitlemenizi sağlıyor.

Araç paylaşımına hazır

Önümüzdeki hafta başlayacak olan Mobil Dünya Kongresi'nde resmi tanıtımı yapılacak olan uygulamanın önemli bir başka özelliği de anahtar kilidinin paylaşılabiliyor olması. Uygulama üzerinden istediğiniz birine tek seferlik kilit açma yetkisi tanımlayabiliyorsunuz. Böylece kimseye anahtar ulaştırma derdi çekmeden aracınızı bir tanıdığınızla veya yabancı biriyle paylaşabiliyorsunuz.

Bu noktada aracı yabancı biriyle paylaşma detayının altını çizelim. Çünkü Volvo direkt olarak araç paylaşım servislerine gönderme yapıyor ki araç paylaşım uygulamaları da hali hazırda benzer uygulamalar kullanıyor.

Daha önce Hyundai'nin NFC destekli benzer bir uygulama tanıttığı düşünülürse araba anahtarlarının gelecekte yalnızca bir süs eşyası olacağını düşünebiliriz. Tabi telefonunuzu aracınızda unutmamanız kaydıyla....

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.