Firefox'un eski CTO'su Sense adlı akıllı ev yönetim cihazıyla Kickstarter hedefine ulaştı

Firefox'un eski CTO'su Sense adlı akıllı ev yönetim cihazıyla Kickstarter hedefine ulaştı

Çarşamba günü eski Mozilla CTO'su Andreas Gal, yeni bir akıllı ev ürünü tanıttı ve Kickstarter kampanyasıyla ilk kıvılcımı yaktı. Sense adlı ürünün ne kadar ilgi göreceği beklenirken, proje iki gün içinde 100 bin dolar hedefini aşarak başarıyla fonlandı.

Kısaca üründen bahsedecek olursak; Sense ev içi internet bağlantılı cihazları yönetmek için tasarlanan kişiselleştirilebilir bir ürün. Estetik bir tasarıma sahip olan Sense, kablosuz internet ve Bluetooth ile iletişime geçiyor ama bulutta veri depolaması yapmıyor ve bu sayede rakiplerine göre daha güvenli bir seçenek olduğunu iddia ediyor.

Sense ile Philips Hue ve LIFX gibi aydınlatma çözümlerini, Sonos ses cihazlarını, Nest'i ve daha bir çok ürünü kontrol etmek mümkün. Firefox OS'u geliştiren ekibin başındaki Andreas Gal, Sense'in yeni bir işletim sistemi gibi çalıştığını söylüyor. Sense'e Javascript ile kolayca uygulama yazabileceği belirtiliyor ki bu uygulama çeşitliliğinin kolayca artabileceğine işaret ediyor.

Sense, Andreas Gal'in yanısıra Chris Jones ve Michael Vines tarafından kurulan Silk Labs çatısı altında geliştiriliyor. Proje halen geliştirilme aşamasında fakat tamamlandığında eve kimin girip çıktığını, yerlere bir şey dökülüp dökülmediğini gören ve harekete geçen bir ürün olarak karşımıza çıkacak. Sense, makine öğrenmesi yönetimiyle kendi sürekli geliştirebilecek.

Kickstarter'a dönecek olursak, 100 bin dolar toplama hedefiyle yola çıkan Sense'in topladığı destek şu anda 130 bin doları geçmiş durumda. Önümüde destek alabileceği 27 gün daha var. Andreas Gal'in Firefox OS'tan daha başarılı bir iş yapıp yapmayacağını merakla bekliyoruz.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.