Facebook Messenger ikinci çeyrekte reklam almaya başlayabilir

Facebook Messenger ikinci çeyrekte reklam almaya başlayabilir

Facebook'tan sızan ve kaynağı açıklanmayan bir belgeye göre, Facebook bazı büyük reklam verenlere yeni reklam ürününü tanıttı. TechCrunch'ın haberine göre, Facebook mesajlaşma uygulaması Messenger üzerinden kullanıcılara reklam göstermeye başlayacak.

Bildiğiniz gibi Facebook, Messenger'ı bir platform haline getirme kararı almış ve artık bu uygulamayı neredeyse bağımsız bir hale getirmişti. Facebook markaların, Messenger'ı bir müşteri iletişim kanalı olarak kullanmalarını konusunda teşvik etmişti. Bu alanda Uber ile işbirliğine giden, Messenger'ın içine bazı oyunlar konumlandıran şirketin amacı da belli oldu.

Facebook Messenger 'ın planlanan reklam modeli, Facebook'taki işletmeler ve o işletmelerle irtibata geçen kişiler arasında olacak. Yani eğer siz Messenger üstünden bir marka ile konuşmuş, soru iletmiş ya da müşteri desteği hizmeti aldıysanız, marka size reklam gösterebilme hakkı alacak. Böylece Facebook Messenger üstünden etkileşime geçtiğiniz markalardan size indirim, bilgilendirme, promosyon, yeni ürün duyurusu, video izlettirme ya da bir şeyi satın almaya yönlendirme butonları dahi bulunabilecek.

Aylık 800 milyon aktif kullanıcısı bulunan Messenger, Facebook'un hem en hızla büyüyen hem de en güvendiği ürünlerden birisi. Buradaki yeni reklam modelleri ise muhtemelen ilk etapta büyük markalara verilecek ve sonrasında ise diğer işletmelere açılacak. Bu da Facebook'un gelirlerini artıracak bir hamle olması kuvvetle muhtemel.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.